Nicolae, declaraţii Junker: Ameninţare ridicolă şi uşor etilică

Să spui că Parlamentul trebuie să respecte Constituţia României este şi redundant şi, în general, este jenant, a declarat marţi liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae.

El a făcut referire la afirmaţiile preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, de săptămâna trecută, conform cărora, dacă legile din România rămân aşa cum au fost adoptate de Parlament, discuţiile despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi aderarea la Schengen vor fi 'în alţi termeni'.

El a precizat că în cadrul întâlnirii avute marţi cu reprezentanţi ai Comisiei de la Veneţia nu s-a discutat despre legile Justiţiei, tema discuţiei vizând în principal transparentizarea ONG-urilor româneşti.

'Nici nu aveau cum, pentru că nu puteau fi mandataţi de APCE cu o temă care ţine de legislaţia internă a României. Am văzut nişte păreri personale, am văzut pe un domn care este preşedintele Comisiei Europene, care exprima nişte temeri personale, care ne dădea un fel de ameninţări să modificăm legile conform deciziilor CCR. Probabil că nimeni nu i-a spus că ameninţarea este ridicolă şi uşor etilică în condiţiile în care toate deciziile Curţii Constituţionale sunt luate în considerare de Parlament şi întotdeauna sunt puse în acord proiectele legislative cu deciziile Curţii. Nu de grija MCV, nu de grija aderării la Schengen, ci pentru că aşa scrie în Constituţia României încă din 1991', a susţinut Şerban Nicolae.

Îngrijorare personală sau părerea CE

Întrebat de jurnalişti dacă, în opinia sa, declaraţiile lui Junker reprezintă o îngrijorare personală şi nu exprimă părerea CE, Şerban Nicolae a spus:

'Nu, este o părere ridicolă, pentru că, din punctul meu de vedere, să spui că Parlamentul trebuie să respecte Constituţia României e şi redundant şi, în general, este jenant'.

[citeste si]

Joia trecută, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a susţinut, la Bruxelles, o conferinţă de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis, afirma că, în cazul în care legile din România rămân aşa cum au fost adoptate de Parlament, discuţiile despre MCV şi aderarea la Schengen vor fi 'în alţi termeni', locul 'natural' al ţării noastre fiind în zona Schengen.

Juncker a vorbit despre propunerile de modificare a legilor Justiţiei din România, dar şi despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare, respectiv aderarea la Schengen. 'Dacă legile din România rămân aşa cum au fost adoptate de Parlament, discuţiile despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi aderarea la Schengen se vor pune în alţi termeni. Aşteptăm deciziile Curţii Constituţionale şi, dacă totul decurge cum trebuie, trebuie să asigurăm României locul său în spaţiul Schengen, pentru că românii nu merită să fie trataţi ca cetăţeni de mâna a doua', a evidenţiat Jean-Claude Juncker.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel