Nerespectarea unei directive UE i-a adus Greciei o amendă de trei milioane de euro

ue
ue

Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) a amendat joi Grecia cu suma de 3 milioane de euro deoarece a implementat cu întârziere directiva europeană privind compensarea victimelor crimelor, relatează DPA.

Statele membre UE trebuiau să implementeze directiva până la data de 1 iulie 2005. Curtea Europeană de Justiţie a decis, în 2007, că Grecia nu se conformase prevederilor directivei la timp, informează Agerpres. Din acest motiv, Comisia Europeană a apelat la CEJ în octombrie 2009, solicitând de această dată amendarea Greciei. Două luni mai târziu, Grecia implementase, în cele din urmă, respectiva lege. CEJ a respins argumentul Greciei, care a anunţat că nu a putut implementa directiva din cauza unor 'probleme de ordin intern', printre care şi alegerile anticipate.

Curtea a declarat că a luat în calcul 'ultimele informaţii de ordin economic' înainte de a amenda Grecia, stat care a beneficiat anul trecut de un plan de salvare al UE şi care a trebuit să impună măsuri dure de austeritate pentru a reduce deficitul bugetar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel