Nepoata lui Arsenie Boca dezvăluie cea mai mare durere a părintelui

Foto: Adevarul
Foto: Adevarul

Nepoata lui Arsenie Boca, Zoe Dăian, a povestit despre anii în care preotul a avut grijă de ea și dezvăluit cea mai mare durere a părintelui. Zoe Dăian se declară convinsă de harul lui Arsenie Boca, însă spune că unele afirmații despre minunile făcute de acesta sunt exagerate. 

Zoe Dăian spune, potrivit Adevărul, că în copilărie și-a privit unchiul ca pe un înger păzitor. 

"În adolescenţă, Zian a locuit la noi, în Buteni (judeţul Arad), într-o vreme în care părinţii săi se despărţiseră. Între mine şi el era o diferenţă mare de vârstă, de aproape 20 de ani. M-a ocrotit întotdeauna, iar eu l-am iubit foarte mult", a mărturisit Zoe Dăian.

Fost medic psiholog, nepoata lui Arsenie Boca își amintește că părintele "voia ca eu să învăţ să cânt la instrumentele muzicale. Astfel se aşeza la pian, iar eu lângă el, şi cânta extraordinar. Cânta la fel şi la vioară, fără ca noi să-l fi văzut vreodată luând lecţii. Cânta cu sufletul, iar faţa i se lumina pentru că ne făcea nouă o mare bucurie privindu-l. În schimb, din copilărie părea foarte procupat. Citea foarte mult şi punea întrebări de om matur. Le spunea părinţilor mei că el nu este făcut pentru viaţa lumească. La un moment dat, mama mea i-a propus tatălui meu să îl ducă la un psihiatru din Arad. I se părea că acest comportament de om matur al lui Zian nu era firesc".

"Mărioara, de ce ai drăcuit de două ori?"

"În adolescenţă, am mers cu mama mea să îl vizităm la mănăstirea sin Sâmbăta de Sus. Am coborât în gara Voila, de unde mai aveam 15 kilometri până la mănăstire. Am mers pe un drum greu, pe o vreme sufocantă, crezând că el nu ştie că venim. Supărată din această cauză, mama mea a drăcuit de două ori, spunând că ar fi fost mai bine dacă Zian şi-ar fi ales o mănăstire mai apropiată de locurile natale. De Ţara Moţilor. Pe drum, Zian ne-a ieşit în cale şi a dojenit-o pe mama mea, spunând: Mărioara, de ce ai drăcuit de două ori. Ne citea gândurile, vedea ce este în sufletele noastre, la fel cum făcea cu toţi cei care veneau la el pentru a-i cere ajutorul", a afirmat Zoe.

[citeste si]

Cât despre cea mai mare durere a părintelui, Zoe povestește: "Cea mai mare durere a lui era că nu mai era lăsat să slujească la altar. Arsenie era căutat de foarte multă lume şi ar fi vrut să îi ajute. Era descumpănit uneori de ce se petrecea atunci, însă nu a vorbit despre regimul comunist, nici despre persecuţiile la care a fost supus. Nu îşi deschidea sufletul despre aceasta, poate şi din cauza firii sale".

"Eu cred în harul lui de om sfânt, însă unele afirmaţii despre minunile făcute de unchiul meu au fost exagerate intenţionat", a mai spus bătrâna. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel