Negrescu, despre plecarea din Guvern: Voiam să duc lucrurile pe mai departe

Vlad Manolache / 16 noi 2018 / 08:21 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Victor Negrescu a explicat de ce a ales să își dea demisia din funcția de ministru chiar în timpul pregătirilor pentru preluarea reședinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Victor Negrescu a demisionat din funcție de ministru pentru Afaceri Europene, însă a încercat să evite o explicație publică pentru gestul său în ziua renunțării. La câteva zile după ce a părăsit funcția, social-democratul a explicat motivul.

„Ca urmare a discuţiilor purtate am ajuns la concluzia că nu mai pot exercuta mandatul la acelaşi nivel ca până atunci. Am anumite standarde profesionale, încerc să îmi fac treaba cât mai bine. Ca urmare a discutiilor purtate, la ultima şedinţă de guvern la care am participat am constatat că nu mai pot face munca la acelaşi nivel.

Discuţia în şedinţa de Guvern este la capitolul confidenţial”, a spus Negrescu la Digi24.

"Sunt convins că pot să îmi sprijin colegii"

Victor Negrescu nu a ascuns faptul că își dorea să ducă proiectele mai departe, însă susține că a fost vorba de capacitatea de a lucra cu ceilalți miniștri. „În Guvern avem un singur ministru delegat pentru afaceri europene, deja are atribuţii limitate. Probabil că la un moment dat s-a considerat ca o parte din dosarele europene să fie împărţite cu alţi colegi(...) Respect decizia, dar sunt un om principial, cu valori. Voiam să duc lucrurile pe mai departe. Mi s-a solicitat şi public de către colegi, am explicat la nivelul PSD, cred că mai departe ţine de decizia organizatorică. Ştiu doar că după discuţiile purtate, colegii mei, preşedintele PSD, premierul, au spus că au fost mulţumiţi de activitatea mea şi sunt convins că pot să îmi sprijin colegii. Convingerile mele sunt că anumite respnsabilităţi le are fiecare şi pentru a îndeplini atribuţiile să continui linia pe care o începusem. Nu e vorba despre atribuţii, e vorba de capacitatea de a putea să lucrezi împreună cu ceilalţi colegi”, a declarat Negrescu pentru aceeași sursă.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.83