Negocieri Rusia - Ucraina. Chirieac: Putin a comis inacceptabilul. Tot ce înseamnă civilizaţie nu mai poate fi de acord cu el

Fotografie creată de Matti, de la Pexels
Fotografie creată de Matti, de la Pexels

Analistul politic Bogdan Chirieac a anunţat la ce ar trebui să ne aşteptăm odată cu începerea negocierilor dintre Rusia şi Ucraina, dar şi care este greşeala care nu îi poate fi iertată lui Vladimir Putin.

"Cu toţii sperăm măcar la un armistiţiu, dacă nu la o soluţie definitivă de pace. Toţi experţii se aşteaptă la un război de lungă durată sau un conflict îngheţat. Aşa cum a fost 8 ani de zile în Donbas. A fost un conflict îngheţat acolo, cu schimburi de focuri şi morţi în fiecare zi. 

Problema fundamentală este ieşirea pentru Vladimir Putin. Disperarea sa a fost atât de mare încât a comis ceea ce era inacceptabil: a ameninţat cu butonul nuclear. Asta rămâne. Din acest moment, tot ce înseamnă civilizaţie occidentală nu mai poate fi de acord cu el!", a declarat Bogdan Chirieac, cu privire la negocierile dintre ruşi şi ucraineni de la graniţa dintre Belarus şi Ucraina. 

Ce se întâmplă după ameninţarea cu arme nucleare

"Sperăm să fie câţiva patrioţi ruşi care să îl oprească pe liderul care şi-a pierdut minţile. Ameninţarea cu butonul nuclear este inacceptabilă din orice punct de vedere. Aşa ceva se cheamă pericol letal la adresa civilizaţiei umane. Nu ne jucăm cu aşa ceva, nu se joacă nimeni. Cred că SUA ar trebui să contacteze inclusiv China pentru un răspuns împotriva unui posibil atac nuclear. Lumea a fost luată prin surprindere. SUA a reacţionat, UE a reacţionat. Ameninţarea asta face parte dintr-un scenariu apocaliptic. Sper ca la Prypiat să aibă loc măcar un armistiţiu. Se mai poate detensiona situaţia, Putin poate începe propaganda prin care să prezinte un succes în faţa populaţiei sale, deşi nici ruşii nu sunt nebuni, nici ei nu pot accepta ideea unui război nuclear. Asta se naşte doar în mintea unui nebun şi s-a născut", a mai punctat analistul politic. 

Rolul Chinei în supravieţuirea Rusiei 

Întrebat ce se va întâmpla pe viitor, Bogdan Chirieac avertizează că în Rusia ar putea fi proteste masive în câteva luni. Totul depinde, însă, de China. 

"Dacă se menţin actualele sancţiuni, şi nu văd motive să fie ridicate, în câteva luni de zile, 2-3, Rusia intră în încetare de plăţi. O ţară în asemenea situaţie are manifestaţii de foamete pe străzi. Nu e o glumă. Probabil că Putin se bazează pe sprijinul lui Xi Jin Ping. Cu China alături, Rusia face faţă. 

Ei au semnat un acord la începutul lunii februarie. Capete înfierbântate spuneau că atunci când Rusia va ataca Ucraina, China va ataca Taiwan. Nu s-a întâmplat asta. Mai mult, imediat ce a început războiul, pe 24 februarie, Xi Jin Ping a făcut apel la calm şi dialog. China, o civilizaţie de 5000 de ani, nu se năpusteşte, nu a intrat în roşu. Ori acum Vladimir Putin e pe linia roşie. Ce face toată lumea? Se lasă şantajată de butonul nuclear?", a concluzionat Chirieac. 

CITEŞTE ŞI Bogdan Chirieac: Mitul Armatei Roșii A PICAT. Dacă Rusia trimite 500 de tancuri, vor fi 500 de sicrie pe roți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel