NATO ia în considerare posibilitatea de a doborî rachetele rusești care se apropie de granițele sale, afirmă un oficial polonez

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Ministrul adjunct de externe al Poloniei susține că NATO ia în calcul posibilitatea de a doborî rachetele rusești care se apropie de granițele sale, după ce Polonia a fost nevoită să trimită avioane de luptă pentru a-și proteja spațiul aerian. 

NATO ia în considerare posibilitatea de a doborî rachetele rusești care se apropie prea mult de granițele sale, potrivit unui raport al postului de știri polonez RMF24.

Polonia a fost nevoită să trimită avioane de luptă pentru a-și proteja spațiul aerian în timpul atacului cu drone și rachete al Rusiei asupra Ucrainei de duminică, în timpul căruia o rachetă a intrat în spațiul aerian al Poloniei timp de 39 de secunde.

Ministrul adjunct de externe al Poloniei, Andrzej Szejna, a declarat pentru RMF24: "[Rusia] știa că dacă racheta se deplasa mai departe în Polonia, ar fi fost doborâtă. Ar fi existat un contraatac.

Nu este prima dată când o rachetă din conflictul ucrainean se abate în spațiul aerian al Poloniei

"În cadrul alianței se analizează diverse concepte, inclusiv ca astfel de rachete să fie doborâte atunci când se află foarte aproape de granița NATO", a spus el.

Acest lucru ar avea nevoie de aprobarea Ucrainei, a adăugat el.

Nu este prima dată când o rachetă din conflictul ucrainean se abate în spațiul aerian al Poloniei.

La 29 decembrie anul trecut, o rachetă rusă a intrat în spațiul aerian polonez, punând apărarea țării în alertă maximă.

Iar la 15 noiembrie 2022, o rachetă a zburat în Polonia, ucigând doi civili. Ulterior, s-a dovedit a fi un proiectil ucrainean rătăcit, lansat pentru a intercepta o rachetă rusă, conform Sky News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel