Năstase, despre Bush: L-am cunoscut în vara anului 1992, când...

Rodica Mitu / 03 dec 2018 / 11:47 Salveaza PDF Comentarii
Adrian Năstase
Descriere foto: Adrian Năstase

George H.W. Bush, cel de al 41-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, a încetat din viață la vârsta de 94 de ani. „Îi datorăm foarte mult”, susține Adrian Năstase pe blogul său.

„Îi datorăm foarte mult. Destrămarea URSS, dezmembrarea imperiului comunist, emanciparea Europei de Răsărit s-au realizat prin contribuția lui uriașă”, își începe astfel Adrian Năstase mesajul publicat pe blog.

„L-am cunoscut în vara anului 1992, când la Summitul OSCE de la Helsinki, în calitate de ministru de externe, în pauza unei reuniuni, plimbându-mă pe culoare cu secretarul de stat american James Baker, l-am intâlnit pe președintele Bush. Baker m-a prezentat. Foarte rapid, i-am spus lui Bush că ar fi cazul ca, după mai bine de doi ani de la schimbările din Europa, să se întâlnească și cu președintele României. Zâmbind, Bush m-a întrebat: „Unde e președintele tău?" I-am răspuns: „În sală". „Adu-l aici". Așa a avut loc prima intâlnire între președintele Bush și președintele Iliescu. După ce l-a rugat pe președinte să o semneze, poză de atunci James Baker mi-a trimis-o la București. Este una din fotografiile la care țin cel mai mult.

După terminarea mandatului său, în 1993, Bush senior a venit într-o vizită neoficială în România. Atunci am jucat și o celebră partidă de tenis.

Să-i păstrăm o amintire frumoasă pentru ce a realizat sprijinind încheierea Războiului Rece!”, a transmis Adrian Năstase.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27