Năstase, despre Bush: L-am cunoscut în vara anului 1992, când...

Adrian Năstase
Adrian Năstase

George H.W. Bush, cel de al 41-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, a încetat din viață la vârsta de 94 de ani. „Îi datorăm foarte mult”, susține Adrian Năstase pe blogul său.

„Îi datorăm foarte mult. Destrămarea URSS, dezmembrarea imperiului comunist, emanciparea Europei de Răsărit s-au realizat prin contribuția lui uriașă”, își începe astfel Adrian Năstase mesajul publicat pe blog.

„L-am cunoscut în vara anului 1992, când la Summitul OSCE de la Helsinki, în calitate de ministru de externe, în pauza unei reuniuni, plimbându-mă pe culoare cu secretarul de stat american James Baker, l-am intâlnit pe președintele Bush. Baker m-a prezentat. Foarte rapid, i-am spus lui Bush că ar fi cazul ca, după mai bine de doi ani de la schimbările din Europa, să se întâlnească și cu președintele României. Zâmbind, Bush m-a întrebat: „Unde e președintele tău?" I-am răspuns: „În sală". „Adu-l aici". Așa a avut loc prima intâlnire între președintele Bush și președintele Iliescu. După ce l-a rugat pe președinte să o semneze, poză de atunci James Baker mi-a trimis-o la București. Este una din fotografiile la care țin cel mai mult.

După terminarea mandatului său, în 1993, Bush senior a venit într-o vizită neoficială în România. Atunci am jucat și o celebră partidă de tenis.

Să-i păstrăm o amintire frumoasă pentru ce a realizat sprijinind încheierea Războiului Rece!”, a transmis Adrian Năstase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel