EXCLUSIV  Nadia Comăneci - Ceauşescu, moment tensionat. Horia Alexandrescu: A fost ordin direct

Nadia Comaneci
Nadia Comaneci

Jurnalistul Horia Alexandrescu a acordat un interviu în exclusivitate pentru DC News în cadrul căruia a povestit un moment de maximă tensiune al cărui personaj principal a fost Nadia Comăneci.


Horia Alexandrescu, cel a cărui carieră este strâns legată de sport, fiind lung timp, înainte de 1989, cronicar sportiv, a povestit despre "perioada de aur" a sportului românesc şi performanţele deosebite al căror martor a fost. 

"Eram gazetar de sport şi am trăit toate marile performanţe ale sportului românesc. Putem începe cu Ivan Patzaichin, Nadia Comăneci, Elisabeta  Lipă, toate cele patru titluri mondiale de handbal masculin", a povestit Horia Alexandrescu.

Jurnalistul a vorbit, în cadrul interviului, şi despre Jocurile Olimpice de la Moscova din 1980 şi de tensiunile care au fost la acel moment la gimnastică. "Nadia venea după o lungă perioadă complicată, cu accidentări şi probleme cu antrenorii la vremea aceea. După această olimpiadă chiar s-a retras din activitate Nadia Comăneci. Am fost foarte apropiat de ea.

Am scris o carte despre ea, am predat-o la Editura Sport-Turism, cu toate întâmplările care au fost în cariera ei începând cu europenele de la Praga de unde a fost retrasă. A fost ordin direct de la Ceauşescu atunci.  Când a văzut că e furată pe faţă acolo a sunat la ambasador şi s-au retras din concurs", a povestit Horia Alexandrescu.  

Urmăreşte, aici, declaraţiile făcute de Horia Alexandrescu: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel