Muzeu pentru iubitorii de selfie-uri. Unde a fost deschis și când poate fi vizitat

[] []

04 oct 2019 / 14:10
Salveaza PDF Comentarii

Un muzeu "prietenos" cu cei care îşi fac selfie-uri şi le postează pe reţelele de socializare, dotat cu spaţii interactive unde tinerii îşi pot crea propria artă, s-a deschis.

Muzeul s-a deschis la Viena. Cu pereţi viu coloraţi şi obiecte gigantice, muzeul are tot ce este necesar pentru selfie-ul perfect.

"Numărul tinerilor care merg la muzeu a scăzut, aşa că încercăm să combatem acest lucru cu ajutorul social media", explică Petra Scharinger, una din persoanele aflate în spatele Nofilter_museum, adăugând că tinerii "preferă să trăiască online, în loc să interacţioneze cu lumea reală".

Muzeul va fi deschis timp de aproximativ şase luni şi, ulterior, s-ar putea muta în alte oraşe. Plin de exponate interactive, Nofilter_museum - explică Scharinger - invită oamenii să se distreze cu adevărat. Locaţia dispune de 24 de camere diferite, unde vizitatorii îşi pot face poze în faţa numeroşilor pereţi coloraţi pentru o asortare perfectă cu ţinuta pe care o poartă.

"Acesta este viitorul muzeelor"

 

Există, de asemenea, gropi cu bile, pereţi florali şi confetti cu sclipici pentru selfie-uri creative, ba chiar o cameră plină de false dulciuri în formă de brioşe sau macarons. Prin această iniţiativă, Nofilter_museum se alătură mai multor muzee care vizează utilizatorii împătimiţi de social media. Creatorii muzeului speră la circa 300-500 de vizitatori pe zi.

"Cred că acesta este viitorul muzeelor", explică Scharinger. "Ideea principală este că nu este vorba doar de selfie-uri, ci de a petrece timp de calitate, de a putea interacţiona în timp ce experimentaţi arta", completează ea.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25