Mutare șoc: UNPR fuzionează cu PNL

PNL fuzionează prin absorbţie cu UNPR, anunţă România TV.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Alina Gorghiu, prima declarație despre fuziunea PNL-UNPR

Aceasta era oferta PNL pentru UNPR: fuziune prin absorbție și astfel vor ajunge la toamnă să fie un singur partid. Marți s-a discutat la UNPR oferta PNL și spun surse că s-a decis să se meargă pe mâna liberalilor.

Vorbim despre un prim for al partidului, decizia definitivă se va lua în CExN UNPR. Așadar lucrurile s-ar mai putea schimba.

PNL a pus o condiție extrem de importantă. Este vorba despre referirea la fuziunea prin absorbție care îi va obliga pe cei de la UNPR să renunțe la politicienii cu probleme penale, primul vizat fiind Gabriel Oprea. Odată cu fuziunea, UNPR va trebui să se supună condițiilor de integritate ale PNL și ca atare toți parlamentarii care au avut probleme cu legea nu vor mai putea obține un nou mandat. 

Bogdan Chirieac a comentat acest subiect la România TV.

"Cred că este pur și simplu o manevră pentru ca Gabriel Oprea să fie total scos din orice legătură cu UNPR. Auzind afirmația colegei dumneavoastră, că se cere renunțarea la Gabriel Oprea, mă gândesc că este singurul motiv pentru care PNL își asumă UNPR. Deși UNPR nu există după plecarea lui Gabriel Oprea, el oricum a fost un partid creat în laborator care nu a participat singur la niciun fel de alegeri... nu are să-i aducă niciun plus PNL-ului. Și atunci de ce să îți iei pe cap așa ceva? Probabil că s-a dorit secționarea totală a lui Oprea de UNPR în acest moment", a zis analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel