Musulmanii au devenit țapii ispășitori ai Europei, în locul evreilor, declară Tariq Ramadan, expert în Islam

tariq-ramadan-550x381
tariq-ramadan-550x381

Musulmanii le-au "luat locul" evreilor pe continentul european, transformându-se în cea mai discriminată și prejudiciată categorie, consideră Tariq Ramadan, profesor de Studii Islamice la Oxford.

Tariq Ramadan, care este și nepotul lui Hasan al-Banna, fondatorul Frăției Musulmane din Egipt, a făcut aceste declarații la un seminar ce a avut loc la Universitatea Bilgi din Istanbul, scrie cotidianul Hurriyet: "În Europa se fac noi alianțe împotriva prezenței musulmanilor, iar oamenii care cândva dușmanii evreilor se opun acum prezenței musulmanilor în Europa", consideră Tariq Ramadan.

"Pe măsură ce mai mulți musulmani devin europeni, Islamul devine o problemă pentru Europa", mai spune Tariq Ramadan, adaugând că "Europenii nu pot concepe că și Islamul este o religie occidentală".

El a continuat numindu-i pe europeni "islamofobi" și susținând că "oameni precum liderul extremei dreapta franceze, Marine Le Pen, sau politicianul olandez Geert Wilders impun o politică de teamă față de Islam, ceea ce este foarte periculos".

Tariq Ramadan  este filozof, teolog, academician, poet și scriitor. El este profesor de Studii Islamice Contemporane la Facultatea de Studii Orientale din cadrul prestigioasei Universitati Oxford. În anul 2009, un sondaj online realizat de revista americana Foreign Policy l-a plasat pe Ramadan pe locul 49 în topul 100 al celor mai importante personalități intelectuale contemporane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel