Muraru (PNL) sesizează CNCD după declarațiile lui Ungureanu (USR) la adresa președintelui Iohannis

Sursa: Administraţia Prezidenţială
Sursa: Administraţia Prezidenţială

Deputatul PNL Alexandru Muraru a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în legătură cu afirmațiile deputatului USR Emanuel Ungureanu la adresa președintelui Klaus Iohannis.

Deputatul Alexandru Muraru spune că declarația „domnului deputat Emanuel Ungureanu denotă o crasă lipsă de cultură politică și educație. Acea trimitere în limba germană (”Rușinos! Schamlos”) la adresa președintelui României, Klaus Iohannis, într-un atac pretins politic, este de natură să intimideze și să stigmatizeze social pe criterii etnice.”

Deputatul le solicită lui Dan Barna și Dacian Cioloș, co-președinți ai alianței USR-PLUS, să se disocieze de acest discurs.

„Totodată, am sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru că acest comportament public intră sub incidența art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, în sensul că „vizează atingerea demnității ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptat împotriva unei persoane, unui grup de persoane sau unei comunități și legat de apartenența acestora la o anumită rasă, naționalitate, etnie, religie, categorie socială sau la o categorie defavorizată ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuală a acestuia”.

Amintim că deputatul Emanuel Ungureanu l-a criticat, joi, pe președintele Klaus Iohannis, pe care îl acuză că este responsabil direct de închiderea dosarului 10 august.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel