Municipalitatea din Paris va înfiinţa un memorial pentru victimele atentatelor din 2015

Consiliul municipal din Paris a votat marţi în favoarea înfiinţării unei aşa-numite "grădini a amintirii" în memoria celor 130 de victime ale atentatelor din 13 noiembrie 2015, din capitala Franţei şi din oraşul Saint-Denis din apropiere, transmite AFP. Amplasamentul grădinii nu a fost încă stabilit, scrie Agerpres.

La propunerea primarului Parisului, socialista Anne Hidalgo, grupurile din consiliu au votat în unanimitate pentru proiectul memorial, în ajunul comemorării a patru ani de la atentate.

Două asociaţii, '13 onze 15' şi 'Life for Paris', vor propune diferite amplasamente, cu acordul primarilor arondismentelor vizate, se arată în hotărârea de consiliu. Prin acelaşi vot, s-a aprobat continuarea sprijinului municipalităţii pentru proiectul asociaţiilor respective şi a ajutoarelor sociale pentru victime, precum şi realizarea unor studii de fezabilitate mai avansate după alegerea locului unde se va înfiinţa memorialul.

"Grădina amintirilor" va fi deschisă victimelor, familiilor acestora şi tuturor parizienilor pentru adunări şi comemorarea celor ucişi sau răniţi în urmă cu patru ani; primăria doreşte ca memorialul să joace şi "un rol pedagogic".

Pe 13 noiembrie 2015, nouă bărbaţi au atacat în mai multe locuri din Paris şi Saint-Denis, în apropiere de Stade de France, la terasele unor restaurante şi la sala de concerte Bataclan. Pe lângă morţi, atacurile - revendicate de Statul Islamic - s-au soldat şi cu 350 de răniţi.

Miercuri, în prezenţa primarului capitalei şi a ministrului de interne Christophe Castaner, va avea loc o ceremonie în faţa plăcilor comemorative dezvelite în 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel