Multinaționale proteste România. Mihai Daraban: În străinătate, imaginea României a avut de suferit

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) a României, Mihai Daraban, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că acuzele din sfera politică legate de o eventuală implicare a unor multinaţionale în protestele ce au avut loc în această lună în ţară au fost "deplasate". 

"Mi s-au părut deplasate. Au fost nişte discuţii, mai ales la nivel de camere de comerţ străine în România, dar am considerat că nu este momentul şi cazul să interferăm şi noi. Ceea ce este un lucru clar, în străinătate imaginea României nu este deloc aşa cum ne-am dori-o după evenimentele care au avut loc", a spus Daraban. 

Preşedintele CCI a ţinut să sublinieze aportul adus de multinaţionale în economia autohtonă, dând ca exemplu situaţia primilor o sută de exportatori, dintre care doar trei sunt firme româneşti, dar care produc în total aproape jumătate din volumul exporturilor. 

"Trebuie să fim realişti şi să recunoaştem şi rolul societăţilor străine în România. Dacă nu îl recunoaştem şi dacă vreodată ne gândim că vine o vrăjitoare şi ne ia capitalul străin din România, vă pot spune că punem cheile în cui şi plecăm. Uitaţi-vă la structura exportului în România şi o să vedeţi nişte cifre care vorbesc de la sine, pentru că am văzut în această campanie electorală şi după nişte atacuri oarecum ciudate asupra capitalului străin, pe care, sincer, nu mi le doresc. Îmi doresc să existe o legislaţie, şi legea aceasta a prevenţiei, care se zice că va apărea, probabil ar fi primul pas să protejezi capitalul autohton", a adăugat Daraban, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel