Mucenici moldovenești, rețeta cu care îi vei cuceri pe toți

Rodica Mitu / 07 Martie 2019 / 22:58 Salveaza PDF Comentarii

Nu există luna martie fără miros de mucenici. În cele ce urmează, vă prezentăm o rețetă simplă pentru mucenici moldovenești.

MUCENICI MOLDOVENEȘTI. Aveți nevoie de următoarele ingrediente pentru aluat: 450 ml lapte, 125 gr zahăr, 50 ml ulei, 3 ouă, două plicuri de drojdie uscată, 2 pliculețe zahăr vanilat, 1 kg făini, o esență de vanilie, coaja de la o lămâie. Pentru sirop, aveți nevoie de apă (300 ml), zahăr (150 gr), esență vanilie și coaja de la o portocală. Miere și nuci, pentru decor.

MUCENICI MOLDOVENEȘTI. Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, laptele trebuie să fie călduț. Faceți maia: peste drojdia uscată puneți puțin lapte, două linguri de făină și o lăsați să crească timp de 15 minute. Pregătiți apoi aluatul: Puneți făina, ouăle, maiaua, zahărul vanilat, coaja de la lămâie, esența de vanilie și amestecați. În timp ce amestecați, cu mixerul sau cu mâna, adăugați lapte, puțin câte puțin și frământați. La sfârșit, mai frământați puțin și lăsați aluatul să crească.

MUCENICI MOLDOVENEȘTI. Pregătiți siropul: puneți apă, zahăr, după ce apa începe să clocotească mai lăsați să fiarbă aproximativ 3 minute. Puneți esența de vanilie și coaja de portocală, pe care o scoateți după ce siropul se răcește.

MUCENICI MOLDOVENEȘTI. Împărțiți aluatul în mai multe bucăți egale. Formați forma de mucenic în formă de opt. Și o puneți pe o tavă, pe care ați pus înainte foaia de copt. Lăsați-i să crească un sfert de oră. Cu o pensulă, îi tapetați cu ou pentru a avea o culoare frumoasă după coacere. Timp de 20 de minute îi lăsați la cuptor.

MUCENICI MOLDOVENEȘTI. Înainte de a-i însiropa, lăsați mucenicii să se răcească. La final, adăugați miere și nucă, după gust.

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24