Motivul pentru care CNA nu vrea să dea licență postului Canal 33

sigla-cna-dcnews (2)_639x426
sigla-cna-dcnews (2)_639x426

Fondatorul postului Canal 33, post care nu are încă licență, fiindu-i respinsă de două ori cererea, a trimis o scrisoare deschisă Consiliului Național al Audiovizualului.

Alexandru Răducanu susține că CNA a refuzat să acorde lincență audiovizualului postului de business Canal 33 pe motiv că licența este un bun care se poate vinde. În scrisoarea deschisă, Răducanu este de părere că nu este în regulă ca CNA să  refuze acordarea licenței pentru că aceasta poate fi vândută la un moment dat.

In sedinta de joi, 6 martie 2014, ni s-a respins pentru a doua oara solicitarea de licenta audiovizuala pentru Canal 33, lucru care va face obiectul unei contestatii/opozitii formale.

As dori insa ca in aceasta Scrisoare Deschisa sa ma refer punctual la un element care trebuie lansat in dezbatere publica si care, in opinia mea, ar trebui sa faca obiectul unei reglementari.

Unul dintre argumentele principale pentru care ne-ati respins solicitarea de licenta este ca ” "Licenţa rămâne un bun vandabil, chiar dacă piaţa vă omoară, licenţa rămâne ipotetic un bun vandabil", a spus, în schimb, Laura Georgescu” (sursa, Mediafax).

Noi nu am solicitat ”un bun vandabil”, am cerut doar acordul unui organism profesional pentru a ne face meseria, acord care ia forma unei licente. Daca aceasta licenta a facut obiectul unor tranzactionari pe piata, si unii au obtinut sume de bani in schimbul cedarii unor licente, atunci CNA ar trebui sa se auto-reglementeze si sa reglementeze acest aspect, astfel incat licentele sa nu mai poata fi cedate sau tranzactionate.

In nici un caz nu ar trebui sa se respinga aplicatia unui nou jucator, doar pentru ipoteza teoretica cum ca ar putea tranzactiona acea licenta. Acest lucru produce grave distorsiuni in piata si contravine Art. 10, punctul C din Legea Audiovizualului, conform caruia CNA asigura ”Incurajarea liberei concurente”.

Mentionam si faptul ca in Constitutia Romaniei se prevede expres prezumtia de nevinovatie. Nu ni se poate refuza un drept si o licenta profesionala, plecand de la prezumtia de vinovatie, cu atat mai mult cu cat nu am avut anterior vreo licenta audio-vizuala pe care sa o fi cedat/vandut si care deci sa constituie un precedent.

Inchei, solicitand o reglementare din partea CNA prin care sa devina imposibila tranzactionarea unei licente, consider ca este o reglementare necesara pe piata si pe care o sustin – intrucat noi dorim sa ne facem meseria, nu sa facem bisnita cu licente, asa cum s-a insinuat.

Alexandru Raducanu, Fondator Canal 33

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel