Motivul pentru care a fost condamnat Cristian Popescu Piedone. „Acesta s-a „inculpat“ singur într-un interviu” / VIDEO

Judecătorii de la Curtea de Apel București au publicat motivarea în cazul Colectiv, în urma căruia Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la închisoare.

Judecătorii Curții de Apel București au făcut publică motivarea în dosarul Colectiv, în urma căruia Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la închisoare. Motivarea dosarului are 1.093 de pagini, conform știrileprotv.

În motivare, judecătorii scriu că decizia în cazul celui care atunci era primar al sectorului 4 a fost luată pentru că „s-a dat autorizaţie de funcţionare unui club care nu avea autorizaţie de incendiu şi nici nu avea în concret implementate măsuri adecvate de securitate la incendiu, aspecte care, prin suprapunerea unor alte acţiuni şi inacţiuni ale altor inculpaţi din prezenta cauză, pentru care inculpatul nu răspunde, au condus la un incendiu cu consecinţe tragice“, conform motivării publicare de rejust.ro.

„Inculpatului nu i se va aplica pedeapsa maximă prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită deoarece punerea permanent în pericol a vieţii, sănătăţii, integrităţii corporale a persoanelor, angajaţilor care s-au aflat în incinta clubului în perioada ianuarie – 30 octombrie 2015 este imputabilă, într-o măsură considerabil mai mare, inculpaţilor. Şi # #, ofiţeri ISU care, constatând starea necorespunzătoare din perspectiva inexistenţei măsurilor de securitate la incendiu şi inexistenţa autorizației PSI, nu au sancţionat SC SRL, nu i-au stabilit măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate, nu au raportat existenţa acestei situaţii ce putea duce chiar până la sesizarea primăriei pentru închiderea clubului”, se mai arată în decizia instanței.

Piedone s-a inculpat singur în declarațiile date presei

Judecătorii mai spun că “într-un interviu televizat, acordat a doua zi după incendiu (…) acesta a arătat că, „acordul de funcționare însumează toate acordurile de la toate instituțiile abilitate să dea autorizațiile de funcționare: alimentație publică, norme PSI, ș.a.m.d.“

Referirea la acordul de funcționare este improprie, acesta referindu-se în realitate la autorizație, nu la acord. Se constată că inculpatul vorbește și despre acordurile de la toate instituțiile abilitate. Or, aceste instituții eliberau autorizații, nu acorduri, astfel, „nu poate fi primită susținerea inculpatului privind incidența erorii asupra tipicității sau a erorii asupra antijuridicității. O persoană care spune clar, într-un interviu televizat, că pentru autorizația de funcționare este nevoie de autorizația PSI, nu poate susține că nu știa că dispozițiile legale impun acest lucru“.

Secvența despre care e vorba poate fi urmărită în clipul de mai jos de la 2:30 până la 2:44.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel