Posibil motiv de suspendare a lui Băsescu, dezvăluit de un europarlamentar

Europarlamentarul PSD, Corina Crețu, a prezentat vineri o posibilă încălcare a Constituției de către președintele Traian Băsescu, ceea ce ar trebui să reprezinte un motiv de suspendare din funcție, adaugă ea.

Corina Crețu a declarat că, în contextul în care situația din Crimeea este departe de a fi soluționată, șeful statului ar fi trebuit să se întoarcă în țară imediat după Consiliul European, și nu să meargă la Congresul Partidului Popular European, de la Dublin.

"Nu este prima dată când președintele încalcă Constituția României, dar acum o face într-un mod flagrant. Dânsul este reprezentantul statului român și statul român nu este membru al PPE", a spus Corina Crețu, la Antena 3, citată de jurnalul.ro.

Vezi și: Băsescu, în campanie electorală la Dublin. Sunt sigur că PPE va câștiga alegerile

"Vedem că situația din Crimeea este departe de a fi soluționată. Mai mult, gesturile și acțiunile ultimelor zile indică mai degrabă o escaladare a tensiunilor între Ucraina și Rusia, implicit pentru întreaga regiune. În acest context, Traian Băsescu ar trebui să ia primul avion spre București imediat după finalul Consiliului European organizat pe tema situației din Ucraina. Faptul că președintele României, cel care, conform Constituției, reprezintă statul român și nu poate fi membru al unui partid, a ales să zboare la Dublin, la o reuniune politică, ne arată că Traian Băsescu nu reușește să își depășească simpla condiție de anexă politică a PPE în România. Între România și PPE, președintele României a ales să-și petreacă sfârșitul de săptămână alături de prietenii săi populari", a adăugat vicepreședintele PSD.

"Ce va face Traian Băsescu vineri și sâmbătă, în scenariul în care situația scapă de sub control? Va convoca CSAT-ul din Dublin? Vorbim de o situație extrem de gravă pentru regiunea noastră, care necesită implicarea totală a celui care, nu de puține ori, se alintă ca fiind șeful statului. Or, nu poți conduce statul român și, în același timp, să petreci alături de prietenii populari pe ritmuri irlandeze", a încheiat Corina Crețu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel