Momente de groază pentru 57 de turiști care au plecat în Grecia cu autocarul

Vacanța în Grecia s-a transformat într-un coșmar pentru zeci de turiști. 57 de turiști s-au urcat în autocarul ce efectua cursa Bucureşti-Asptovalta. Autocarul, de la o agenție cunoscută de la noi, era unul vechi. Chiar și așa, am putea spune că totul a fost bine până la prima oprire din Bulgaria, în Baykal la ora 01:00 noaptea. Atunci o roată nu mai funcționa și șoferii au constatat că s-a spart plăcuța de frână. 

Momentele au fost de groază și le puteți citi în detaliu în descrierea de mai jos a unei turiste: 

”La ora 22:10 min ne-am imbarcat in autocar, un autocar vechi, cu miros de ulei ars, cu usa de la motor intre-deschisa. In autocar nu functiona microfonul si nici televizoarele, ghidul scuzand-se din 5 in 5 min. Bagajele calatorilor nu au avut loc in compartimentul de bagaje, soferul nu a ajutat pe nimeni cu aranjarea bagajelor, multi luandu-si bagajul in autocar. Locurile in autocar erau impartite aiurea, sotul meu avea loc in fata iar eu, sotia lui, ar fi trebuit sa stau in partea din spate cu un domn. Nu s-a tinut cont ca eram sot si sotie.

Primul popas a fost in padurea Baykal, in Bulgaria. Era 01:00 noaptea. In momentul plecarii din aceasta padure, unde era si un restaurant care dupa o ora s-a inchis, soferul a constatat ca roata dreapta spate nu se mai misca. Soferii au desfacut roata, au constatat ca placuta de frana era sparta, au incercat sa scoata placuta cu un fier, nu aveau scule la ei, timp in care Laurentiu, ghidul, a sunat pe seful flotei, dl Marius, acesta spunandu-ne ca sa asteptam ca soferii sa remedieze problema.

S-a lasat rece, oamenii au inceput sa devina nervosi, s-au certat continuu cu ghidul, acesta a intrat in panica si ne-a dat numarul d-lui Marius, seful soferilor, acesta mi-a raspuns la telefon si mi-a zis ca sa asteptam ca poate soferii repara roata.

I-am spus ca noi nu ne mai urcam in acest autobuz, ca nu prezinta garantie, ca nu e normal sa se joace cu vietile noastre, ca doar e vorba de frane, nu de altceva, el atunci a zis ca o sa trimita alt autocar de la Bucuresti. Dar doua lungi rugaminti. Ghidul suna si el continuu, acelasi lucru spunandu-i si lui ca in 2 ore 45 va veni o masina. Oamenii au fost dati jos din autocarul cu defectiune, au stat in mijlocul parcarii in aceasta padure cu bagaje, timp de 5 ore si 30 de minute, in situatia in care eram la o ora de Romania.

La ora 05:20 a venit un autocar care aducea turisti din Corfu, erau in numar de 16, ar fi trebuit ca acei turisti sa coboare si sa astepte ei autocarul din tara, iar noi sa ne urcam si aceeasi soferi sa se intoarca cu noi in Grecia, ei fiind deja nedormiti si obositi. Asta a hotarat directorul flotei.

La un moment dat am auzit injuraturi si tipete, am mers la autocarul care venea din Corfu si am vazut cum pe ghidul nostru il batea ghidul din celalalt autocar si il injura, soferul chinuindu-se sa-i desparta. Turistii care se intirceau din Corfu nu au vrut sa coboare din autocar, au stat si ei o ora pana a venit un autocar din Romania, in jur de ira 06:45 min. Au fost conflicte verbale intre turistii care plecau spre Asprovalta si cei care au venit din Corfu. Oamenii isi faceau poze unii-altora, era o doamna care zicea ca ne da pe mana procurorilor, nu voiau sa coboare din autocar, toata lumea era nervoasa.

Epuizati, fara apa, inghetati. Dl Marius, directorul flotei, era foarte calm, i-am spus ca o sa mergem la televiziune si la protectia consumatorului si a zis ,,Bine, bine, mergeti, ca atata stiti". Desigur ca noi tot insistam si-l sunam sa-l informam ca nu a venit niciun autocar, iar el ne mintea ba ca vine in 10 min, ba ca m-ai are 11 km, ba ca e in vama, 5 ore si 30 min ne-a mintit continuu.

La ora 06:46 am plecat, in sfarsit, cu autocarul care s-a intors din Corfu. Cu inima cat un purece, foarte atenti la cum conduce soferul. Este atat de liniste in autocar”, a scris femeia, potrivit Observator

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel