Modificări Cpp. Iordache: "Ne-am săturat!"

Florin Iordache, despre modificările la Cpp: Vrem să punem capăt abuzurilor. Ne-am săturat de justiţie prin protocoale

Preşedintele Comisiei pentru legile Justiţiei, deputatul social-democrat Florin Iordache, a declarat, luni, în plenul Camerei, că PSD doreşte prin iniţiativa de modificare a Codului de procedură penală să pună capăt abuzurilor şi a îndemnat parlamentarii din Opoziţie să ignore "ordinul de partid" şi să aducă România în "normalitate".

"Am foarte multe elemente care susţin adoptarea acestei iniţiative (...), vă rog să le votaţi cu mintea dvs. pentru că noi chiar ne-am dorit să punem capăt abuzurilor. Prezumţiile pe care de-a lungul timpului le-am tot invocat cu prezumţia de nevinovăţie, prezentarea unor oameni cu cătuşe care de-a lungul timpului s-au dovedit nevinovaţi - la toate acestea vrem să punem capăt. La repartizarea aleatorie a dosarelor de asemenea dorim să implementăm şi la judecători, şi la procurori repartizarea aleatorie", a afirmat Iordache la dezbaterea modificărilor la Cpp.

Nu se distrug probe

"În acelaşi timp, faptul că se spune în spaţiul public că anumite probe nu sunt luate în calcul este o mare minciună. În momentul în care ai un mandat şi găseşti o probă foarte bună, aceste probe se sigilează şi se vine cu un alt mandat şi se începe un nou dosar. Dar nu se poate să iei mandat pe pere şi tu găseşte mere şi alte chestiuni pe care în spaţiul public se spune că se şterg. Nu este adevărat", a susţinut Iordache.

Florin Iordache a mai spus că, în practică, se fac dosare numai pe nişte indicii, iar după trei ani acea persoană este achitată.

"Noi vrem prin acest proiect de lege să punem capăt abuzurilor. Ne-am săturat de abuzuri, ne-am săturat de justiţie făcută prin protocoale. Chiar vreau să vă rog să vă uitaţi la toate amendamentele pe care noi le-am făcut, sunt amendamente ascultând pe toată lumea. (...) Noi vrem să aducem România pe un drum normal. Ne-am săturat de abuzuri. (...) Fără îndoială, colegii din PSD vor susţine acest proiect de lege, vă rog şi pe dvs., înainte de a vota, să ignoraţi sarcina şi ordinul de partid şi să votaţi cum consideraţi dvs. şi trebuie să aducem o dată şi o dată normalitatea în România", a adăugat Iordache.

Vezi şi: Tomac, PMP: Asistăm la lunea neagră în Parlament

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel