Modificare Cod penal. Propunerea lui Băsescu

Traian Băsescu
Traian Băsescu

Senatorul PMP Traian Băsescu susține necesitatea înființării unei comisii în care să fie reprezentate toate partidele parlamentare și care să aibă drept scop aducerea Codului penal și a Codului de procedură penală la zi, inclusiv prin introducerea prevederilor Directivei 343 a Uniunii Europene, scrie Agerpres.

"Ar trebui să facă o comisie de aducere a Codurilor (penal și de procedură penală — n.r.) la zi și de introducere a Directivei 343 a UE în legislație, în Coduri. (...) Este primul lucru care trebuie făcut. Sigur, avem Comisia juridică. Eu propun public, o să discut și cu liderii majorității, trebuie făcută o comisie imediat, cu reprezentare din toate partidele, să nu mai meargă: noi suntem PSD, majoritari, și orice ar propune altcineva, rămâne ca noi. O reprezentare — câte un reprezentat din fiecare partid parlamentar și ajustate imediat Codurile, introdusă imediat directiva pentru că suntem obligați să introducem până la 1 aprilie. Și vorbit despre nevoia de a avea stat de drept, nu stat polițienesc, pentru că au deviat", a declarat Băsescu, joi seară, la România Tv.

Acesta a ținut să sublinieze că respectiva comisie ar trebui să aibă termen două săptămâni pentru a lucra, urmând ca apoi să înainteze Comisiilor juridice un punct de vedere.

"Trebuie făcută o comisie care să lucreze neutru din punct de vedere politic, dar cu oameni politici, pentru că nu e treaba doamnei Kovesi legislația. Nu aș spune neutru politic, poate a fost greșită formularea, ci neutră din punct de vedere al majorității, agreată de toată lumea, pentru că fără participarea tuturor partidelor, va fi o mare hărmălaie cu definim abuzul în serviciu, să fie implicate toate partidele parlamentare. După ce ajung la o concluzie și spun 'ăsta este punctul nostru de vedere', al acestei comisii care a lucrat două săptămâni — că nu trebuie lungită treaba, avem în Constituție 45 de zile pentru modificarea articolelor neconstituționale. Deci, în două săptămâni, această comisie trebuie să dea Comisiei juridice punctul de vedere", a mai spus Băsescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel