Modificare Cod penal. Propunerea lui Băsescu

Tudor Curtifan / 23 feb 2017 / 23:09 Salveaza PDF Comentarii
Traian Băsescu
Descriere foto: Traian Băsescu

Senatorul PMP Traian Băsescu susține necesitatea înființării unei comisii în care să fie reprezentate toate partidele parlamentare și care să aibă drept scop aducerea Codului penal și a Codului de procedură penală la zi, inclusiv prin introducerea prevederilor Directivei 343 a Uniunii Europene, scrie Agerpres.

"Ar trebui să facă o comisie de aducere a Codurilor (penal și de procedură penală — n.r.) la zi și de introducere a Directivei 343 a UE în legislație, în Coduri. (...) Este primul lucru care trebuie făcut. Sigur, avem Comisia juridică. Eu propun public, o să discut și cu liderii majorității, trebuie făcută o comisie imediat, cu reprezentare din toate partidele, să nu mai meargă: noi suntem PSD, majoritari, și orice ar propune altcineva, rămâne ca noi. O reprezentare — câte un reprezentat din fiecare partid parlamentar și ajustate imediat Codurile, introdusă imediat directiva pentru că suntem obligați să introducem până la 1 aprilie. Și vorbit despre nevoia de a avea stat de drept, nu stat polițienesc, pentru că au deviat", a declarat Băsescu, joi seară, la România Tv.

Acesta a ținut să sublinieze că respectiva comisie ar trebui să aibă termen două săptămâni pentru a lucra, urmând ca apoi să înainteze Comisiilor juridice un punct de vedere.

"Trebuie făcută o comisie care să lucreze neutru din punct de vedere politic, dar cu oameni politici, pentru că nu e treaba doamnei Kovesi legislația. Nu aș spune neutru politic, poate a fost greșită formularea, ci neutră din punct de vedere al majorității, agreată de toată lumea, pentru că fără participarea tuturor partidelor, va fi o mare hărmălaie cu definim abuzul în serviciu, să fie implicate toate partidele parlamentare. După ce ajung la o concluzie și spun 'ăsta este punctul nostru de vedere', al acestei comisii care a lucrat două săptămâni — că nu trebuie lungită treaba, avem în Constituție 45 de zile pentru modificarea articolelor neconstituționale. Deci, în două săptămâni, această comisie trebuie să dea Comisiei juridice punctul de vedere", a mai spus Băsescu.

[citeste si]


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26