EXCLUSIV  Mizele întâlnirii Biden - Putin. Hartmann: Putin a trasat două linii roșii

Sursă foto: Captură YouTube
Sursă foto: Captură YouTube

Analistul de politică externă H.D. Hartmann a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre mizele întâlnirii dintre Joe Biden și Vladimir Putin.

Într-un interviu exclusiv pentru DC News, H.D. Hartmann, analist de politică externă, a comentat mizele geopolitice pe care Joe Biden, președintele SUA, le va discuta cu Vladimir Putin, președintele Federației Ruse:

„Iată un început, plin de mașini de securitate, plin de mister, dar, fără discuție, întâlnirea de gheață va fi un test pentru ambele supra-puteri. Pentru SUA, interesul lor e ca Rusia să nu se apropie prea mult de China, să impună un dialog asupra subiectului ucrainean și o prezervare a influenței sale în cele trei mări fundamentale ale structurii de securitate din care România face parte.

Pentru Rusia, foarte important, linia roșie de demarcație pe care a impus-o Putin. Neintrarea Ucrainei în NATO, lucru care a fost confirmat luni de către președintele Biden la reuniunea NATO. Mai mult decât atât, reacția președintelui Zelenski pe un tweet care, practic, a deraiat conferința de presă a președintelui american prin care anunța că Ucrainei i se promisese intrarea în NATO și acel plan de aderare la NATO era ultima etapă pentru Ucraina de a deveni membră NATO.

A doua linie roșie pentru președintele Putin e situația din Marea Mediterană, situația severă din Libia, Siria, contenciosul turco-grec de relații deficitare în baza depozitelor de gaz descoperite în Mediterana și în spațiul maritim al Greciei. Discuții foarte importante, însă care trebuie să înceapă cu un singur element, cei doi trebuie să se înțeleagă. Totuși, poza de început a dovedit că, personal, între cei doi lideri relațiile sunt înghețate“,  a precizat analistul de politică externă.

Întâlnire Putin - Biden. Chirieac: Marea Neagră fierbe, ar putea fi o nouă Malta și lumea să fie împărțită

Analistul politic Bogdan Chirieac a avut o intervenție telefonică la Antena 3 și a vorbit despre întâlnirea dintre Joe Biden și Vladimir Putin:

„Ar putea să fie, eu nu spun că va fi, dar unii spun că ar putea să fie noua Malta. Atunci erau alți lideri, alți conducători, Uniunea Sovietică încă exista, acum urmaș este Federația Rusă. De asemenea, în Statele Unite atunci era George Bush sr., acum este Joe Biden. Totodată, Vladimir Putin deține puterea de 20 de ani și este vorba să rămână în funcție cel puțin încă 12 ani.

Cum s-a împărțit lumea atunci, acum s-ar putea împărți din nou. De data asta suntem în partea geografică bună, suntem în NATO, suntem în Uniunea Europeană, avem un parteneriat strategic cu SUA și sper ca securitatea țării noastre și zona de influență în care se află să rămână aceeași, adică zona occidentală. Cu bune, cu rele e mult mai bine în zona occidentală decât în orice altă zonă pe Planetă, cel puțin acum, la începutul secolului XXI“, a precizat analistul Bogdan Chirieac (citește mai mult AICI).

CITEȘTE ȘI    -     Biden-Putin, întâlnire. Chirieac: Am înţeles mesajul preşedintelui SUA. Este o chestiune fundamentală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel