Miza lichidării în cazul Hexi Pharma. Condrea nu s-a lăsat cumpărat

GB Indco este reprezentant al firmei franțuzești Anios în România, care ar avea și trei firme satelit- Medisan, Santomed şi Unimedik. Amenințată de succesul HexiPharma pe piața biocidelor din România, compania i-ar fi făcut o ofertă lui Dan Condrea. 

"Ideea e următoarea. Francezii de la Anios i-ar fi mandatat pe reprezentanţii lor în România - Gb Indco să-i facă o ofertă totală lui Dan Condrea. Zi şi făcut! S-au întâlnit cu Dan Condrea şi i-ar fi propus 5 milioane de euro pentru a-şi vinde business-ul. Ce intra aici? În afară de fabrica Hexi Pharma, depozitele de la Mogoşoaia şi de restul mijloacelor fixe, francezii erau mai mult interesaţi de infrastructura şi de reţelele dezvoltate de Condrea în mediul spitalicesc". Reacţia lui Dan Condrea i-a luat, însă, prin surprindere pe ofertanţi. Dan Condrea n-ar fi cerut timp de gândire, răspunzându-le pe loc că pentru 8 milioane de euro îşi vinde afacerea pe loc. A specificat însă, că preţul nu este negociabil. Tatonările celor de la GB Indco au mai continuat o perioadă, dar cum patronul Hexi Pharma a fost de neclintit, negocierile s-au sistat iar relaţiile de colaborare s-au rupt definitiv", a afirmat o sursă pentru Evenimentul Zilei

Condrea se simțea urmărit, hărțuit

De atunci, Dan Condrea "a început să se plângă apropiaţilor că se simte urmărit, hărțuit. Mai mult, afacerile începuseră să scârţâie, câştigarea licitaţiilor devenind mai anevoioasă. Oamenii începuseră să se ferească de Condrea. N-a trecut mult timp şi patronul Hexi Pharma a făcut legătura, poate firească din mai multe puncte de vedere, cu refuzul de a-şi vinde afacerea cu 5 milioane de euro. Bănuia că era urmărit de detectivi particulari şi, mai mult decât atât, că îi este răscolit trecutul şi combinaţiile financiare luate la puricat. Cert e că omul devenise speriat, se izolase, nu mai avea încredere în prea mulţi oameni. Când a răbufnit în spaţiul public şi scandalul legat de diluarea biocidelor, Condrea era deja fragilizat. Nu putem şti dacă toate aceste lucruri au avut legătură cu moartea sa năprasnică. Până la urmă, anchetatorii au stabilit că el s-a sinucis. Poate chiar au dreptate reprezentanţii autorităţilor".

Anamaria Ciubară, medic psihiatru la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi, a explicat pentru sursa citată că "hărțuirea duce frecvent la modificări mentale și somatice ale individului. O persoană care se simte hărțuită, indiferent de realitatea obiectivă, trece printr-o serie de modificări psihoafective. Sentimentul de a fi vânat, modificările cognitive de tip suspiciozitate-pesimism coroborat cu trăirea dureroasă a unei nedreptăți (motivate sau nu) conduc la impresia subiectului că nu are scăpare din situația sa. Raționamentele logice fiind viciate și expectantele fiind sumbre, poate apare uneori ideea de scăpare prin fuga supremă - gestul suicidar". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel