MITING la Rahova pentru Dragnea. Bolcaș: Aceasta este ideea de bază a justiției

Avocatul Lucian Bolcaș a făcut precizări, la România TV, despre decizia de ieri a CCR, care a declarat ilegale completurile de trei judecători de la ÎCCJ. Acest fapt ar putea duce la redeschiderea dosarelor unor importanţi politicieni, printre care şi Liviu Dragnea. Mai mulți susținători ai fostului președinte PSD s-au adunat astăzi, în fața penitenciarului Rahova, pentru a cere eliberarea acestuia, în urma deciziei CCR.

Legea este clară. Infracțiunile de corupție se judecă de complete specializate. Că este bună sau este rea, că a fost făcută la inițiativa DNA, dar numai judecătorii agreați de DNA să judece aceste dosare este una. Faptul că se întoarce împotriva DNA, un paradox, este altă problemă. Însă, problema este foarte simplă. CCR a stabilit cu claritate. Domnul Orban de la PNL a spus o trăsnaie, cu mintea lui de inginer, că ar urma o amnistie. Nimeni nu este eliberat. Oricine poate să fie rejudecat, nu iertat de pedeapsa sa. Momentan, Liviu Dragnea, nu se încadrează în ceea ce a stabilit CCR și chiar dacă s-ar încadra este vorba de sute de oameni. Să periclitezi soarta a sute de oameni și pentru că, printre ei, se află și Liviu Dragnea este o absurditate și o barbarie. Mai bine să scape o sută de vinovați decât să fie condamnat un nevinovat. Aceasta este ideea de bază a justiției umaniste pe care trebuie să o trăim și astăzi. a spus Lucian Bolcaș.

În ceea ce îl privește pe Liviu Dragnea aplicarea acestei decizii CCR presupune o serie întreagă de aspecte procesuale, se poate face contestație în anulare, admiterea contestației în anulare înseamnă redeschiderea procesului și ar redeveni aplicabilă decizia CCR în cazul său. Sunt probleme procedurale, care trebuie apreciate cu bună credință. Pentru Liviu Dragnea a venit prea târziu această decizie. Și din punctul meu de vedere a venit prea târziu aplicarea adevăratului stat de drept în România. De asemenea, cred că legea este proastă. Însă, legea prevede că trebuie să fie complete specializate și trebuie să o aplicăm. a conchis avocatul Lucian Bolcaș.

Între timp, la Rahova, a inceput mitingul pentru eliberarea lui Liviu Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel