EXCLUSIV  MISTERUL celor 431 de cazuri de infectare raportate astăzi în România, dezlegat

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Astăzi, au fost raportate oficial un număr de 431 de noi cazuri de infectare cu Covid-19 în România. Acestea nu sunt însă în totalitate cazuri de infectare din ultimele 24 de ore, existând o explicație simplă pentru acest număr mare raportat astăzi. 

Totul ține de sistemul de raportare care s-a schimbat în România începând cu luna mai. 

"Practic, nu s-a schimbat nimic. În medie a rămas tot același număr de infectări pe zi. Ce s-a schimbat de fapt este sistemul de raportare. Până la 1 mai, Institutul Național de Sănătate Publică avea un om care introducea numărul de cazuri noi din toată țara. De la 1 mai, raportarea a trecut la Direcțiile de Sănătate Publică, așadar la aproximativ 40 de oameni care fac munca aceasta de introducere a datelor. Practic, un singur om introducea 400 de documente pe zi, iar ceilalți nu au reușit să introducă 10-20 documente, deci nu au finalizat un volum mult mai mic de muncă. Au lăsat de pe o zi pe alta și au ajuns să le introducă abia astăzi în sistemul de raportare," a explicat Val Vâlcu. 

De altfel, chiar Grupul de Comunicare Strategică menționeză astăzi în raportul trimis presei faptul că "numărul cazurilor noi se ponderează cu numărul cazurilor noi anunțate în cursul zilei de 2 mai a.c. (165 noi cazuri), întrucât au fost constatate decalaje în înregistrarea acestora pe fondul ajustărilor în sistemul de raportare din teritoriu". 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel