Mircea Geoană: Propunerea lui CP Tăriceanu, privind înfiinţarea unei comisii parlamentare de evaluare a democraţiei, hilară

Propunerea președintelul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, privind înființarea unei comisii parlamentare de evaluare a democraţiei, nu este agreată de către seantorul Mircea Geoană, fost lider al PSD și actual lider al Partidului Social Românesc.  

"Este hilar. Există atât de multe clasamente care măsoară intensitatea democratică a unei ţări, sunt atât de multe clasamente în care în toate, de la libertatea presei la calitatea guvernanţei, la transparenţă şi la bună guvernare, România se află pe ultimele locuri în Europa şi pe locuri submediocre la nivel global. Ce să măsurăm, să măsurăm faptul că elita politică românească este incapabilă să dea României un proiect de ţară? Să măsurăm faptul că parlamentari din toate partidele încearcă să pună căpăstru Justiţiei care a început să facă curăţenie, ce să măsurăm? Să mai creăm o comisie, ca să ne apărăm propriile interese? Nu, mulţumesc! Nu cred că este o idee bună, este o altă formă de a crea o discuţie artificială", a declarat, miercuri, la RFi, senatorul Mircea Geoană. 

"Știm cu toții că problema principală a României este nivelul mare de coruție corupție și slaba guvernare", a mai spus preşedintele Partidului Social Românesc.

Călin Popescu Tăriceanu a propus în cadrul Comitetului Executiv al PSD crearea, la nivelul Parlamentului, a unei comisii speciale "pentru evaluarea democrației".

"Propunerea mea este să formăm la nivelul Parlamentului o comisie specială pentru evaluarea democrației, cu alte cuvinte a statului de drept, care este, după o serie de criterii unanim acceptate, indicele la care ne situăm cu statul de drept în România și cu democrația. Vorbim foarte mult despre aceste lucruri, dar din păcate pare că acei care vorbesc cunosc destul de puțin", a afirmat șeful Senatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel