Geoană îl provoacă pe Iohannis: să mergem împreună la Berlin și Bruxelles

Invitat, vineri, la DC News Live, liderul PSD Mircea Geoană, fost șef al diplomației române, a spus că este dispus să facă vizite externe în Berlin și Bruxelles împreună cu președintele ales Klaus Iohannis.

"Nu avem îndrăzneală intelectuală și capacitate de a spune Comisiei Europene, Fondului Monetar, Băncii Mondiale, Berlinului și Washingtonului că așa cum Polonia a beneficia de o perioadă de bunăvoință cu privire la bugetul pe care l-a avut de făcut... Polonia - care a traversat bine criza - s-a sufocat. Piața internă nu i-a mai permis să treacă această criză în condiții obișnuite", a spus Mircea Geoană.

Klaus Iohannis și Mircea Geoană, la Berlin și Bruxelles

"Vreau să-l rog pe dl Klaus Iohannis ca împreună, după ce se instalează la Cotroceni, să facem un lobby comun la Berlin - unde cred că va fi primit cu deschidere, dar și la Bruxelles și la Washington. Ce-ar fi să mergem împreună la Berlin și la Bruxelles? Să nu uităm că Berlin este o cheie importantă de decizie economică în Europa.

De exemplu, Polonia a obținut temporar o majorare limitată de deficit bugetar în condițiile în care li s-a acceptat ca și co-finanțarea fondurilor europene să fie calculată în afara bugetului.

Eu sunt dispus să merg la Berlin cu dl Iohannis. De ce nu mergem la Washington în acest moment când Barack Obama a dat drumul la conversația despre imigrație și să convingem Congresul cu privire la vize pentru români în America? Ce ne împedică pe noi să avem o discuție cu Vasile Blaga și cu cei care se pregătesc să guverneze din partea PNL despre finanțarea infracturilor pe următorii cinci ani?", a zis Mircea Geoană la DC News Live.

Vezi AICI interviul DC NEWS LIVE - partea I

Vezi AICI interviul DC NEWS LIVE - partea a II-a

Vezi AICI interviul DC NEWS LIVE - partea a III-a

Vezi AICI interviul DC NEWS LIVE - partea a IV-a

Vezi AICI interviul DC NEWS LIVE - partea a V-a

Vezi AICI interviul DC NEWS LIVE - partea a V-a

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel