Mircea Geoană, fotografia zilei. Sediul NATO văzut din avion

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Mircea Geoană, secretar general adjunct al alianței Nord-Atlantice, a publicat fotografia momentului. 

"Sediul NATO văzut din avion. Două “mâini” care se întrepătrund la bine și la greu - Europa și America de Nord. O mândrie să fim parte din cea de mai succes Alianță din istorie", a scris Mircea Geoană pe Facebook, alături de fotografia cu sediul NATO.

Mircea Geoană, după Summitul NATO: Asistăm la vremuri foarte complicate

Mircea Geoană, secretar general adjunct al alianței Nord-Atlantice, a intervenit în direct la Antena 3, unde a vorbit despre întâlnirea liderilor lumii, dar a tras și o concluzie în urma discuțiilor la nivel înalt.

”Asta face de fapt tăria alianței Nord-Atlantice, pentru asta suntem cea mai de succes alianță din istoria umanității pentru că știm întotdeauna să ne adaptăm la un context în schimbare. Președintele Biden a adus, din momentul în care a câștigat alegerile în America, un suflu nou pentru alianță. Este un om care cunoaște alianța, are o carieră de decenii pe care a dedicat-o relațiilor internaționale și ieri a fost într-un fel catalizatorul unui Summit foarte, foarte bun.

”Vremuri foarte complicate”

În esență, a fost mai mult decât un element de natură personală. Este clar că, în acest moment asistăm la vremuri foarte complicate, asistăm la o perioadă de mare transformare la nivel internațional și este și rivalitate între sistemul democratic din care facem și noi parte și sistemele autocratice care, din păcate, devin mai periculoase și mai doritoare să schimbe regula jocului. Asistăm la transformări în zona tehnologică, asistăm la transformări în zona societăților noastre. Aceasta face de fapt forță alianței, unu să ne adunăm atunci când ne este greu și doi să fim capabili să ne adaptăm unui mediu internațional care este într-o profundă modificare.

Deciziile luate pentru a întări dimensiunea politică, concentrarea politică, consultarea politică pe orice temă de securitate, NATO rămâne principala platformă transatlantică de dialog pe probleme de securitate a fost reconfirmată. Aici discutăm despre probleme de securitate la Marea Neagră, aici discutăm despre omogenitatea flancului estic, aici discutăm despre răspunsul nostru la 360 de grade împotriva oricărei amenințări care ar putea apărea. Liderii noştri au vorbit ieri, despre descurajare și apărare și ne interesează și pe noi în România și în alte zone”, a declarat Mircea Geoană.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel