Ministrul Sportului, decizie cu privire la centrul lotului olimpic de gimnastică

Gimnastică
Gimnastică

Ministrul Tineretului și Sportului a anunțat ce se va întâmpla cu Centru de la Deva, unde se pregătește lotul olimpic feminin de gimnastică.

Lotul olimpic feminin de gimnastică îşi continuă pregătirea la Centrul de la Deva, a declarat duminică ministrul Tineretului şi Sportului, Constantin Bogdan Matei, el arătând că a avut deja o întâlnire cu antrenorul coordonator al acestuia, Nicolae Forminte, şi că nu sunt probleme referitoare la asigurarea finanţării necesare şi a condiţiilor de pregătire pentru gimnaste.

"Nu sunt probleme cu privire la ceea ce înseamnă partea de finanţare şi asigurarea condiţiilor, de la Ministerul Tineretului şi Sportului. I-am promis domnului profesor (Forminte - n.r.) că voi reveni pentru a discuta mai multe dintre probleme, pentru că acolo am nimerit exact la început de antrenament şi am zis să nu intru peste procesul sportiv. Am stabilit că voi reveni pentru a avea o discuţie mult mai amplă despre ceea ce înseamnă sportul de masă, care este motorul de bază al sportului de performanţă şi înaltă performanţă. Dumnealui are câteva idei foarte bune, de care noi trebuie să ţinem cont, despre cum vom face să relansăm gimnastica în România", a spus ministrul Bogdan Matei.

Citește și: Ghiță, răzbunare pe Kovesi. Năstase: A început să umble prin București

"Anul acesta el se va adresa strict elevilor şi sportivilor nelegitimaţi"

Ministrul Tineretului şi Sportului a apreciat că "singurul lucru care poate relansa gimnastica în România este sportul de masă", menţionând, în acest context, că ministerul pe care îl conduce a alocat, în acest an, fonduri de 9 milioane de lei pentru Programul "România în mişcare" - ce aparţine de MTS.

"Anul acesta el se va adresa strict elevilor şi sportivilor nelegitimaţi, pentru că interesează foarte mult să creăm resursa umană către sportul de performanţă", a punctat ministrul.

Ministrul Tineretului şi Sportului s-a aflat, timp de două zile, în judeţul Hunedoara, prilej cu care a vizitat şi centrul de pregătire al Federaţiei Române de Tir cu Arcul din oraşul Aninoasa, iar duminică a participat la festivitatea de premiere a sportivilor care au luat parte la Campionatul Naţional de Tir cu Arcul.

Citește și: Gruia Stoica anunță o realizare uriașă: Ducem brandul România mai departe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel