Ministrul Sănătăţii din Germania interzice 'terapia de conversie' aplicată homosexualilor

Ministrul Sănătăţii din Germania este încrezător că o interdicţie ce vizează aşa-zisa 'terapie de conversie', o practică gândită pentru a ajuta persoanele homosexuale 'să se vindece' şi să devină heterosexuale, ar putea fi adoptată în curând în această ţară, informează DPA.

"Terapia de conversie îi îmbolnăveşte pe oameni şi nu este sănătoasă', a declarat Jens Spahn, marţi, la Berlin. Ministrul german speră să demareze cât mai repede discuţii cu Ministerul Justiţiei şi să prezinte un proiect de lege care să stipuleze interzicerea acestui tratament înainte de sfârşitul anului 2019. Jens Spahn a înfiinţat la începutul anului o comisie de experţi în această chestiune, care au recomandat legalizarea interdicţiei.

Potrivit Magnus Hirschfeld Foundation, care promovează drepturile persoanelor gay, în Germania au existat cel mai probabil, în fiecare an, mii de cazuri în care s-a încercat schimbarea orientării sexuale a unor persoane prin metode de conversie. Terapia de conversie este o practică gândită pentru 'a vindeca' persoanele gay prin consiliere şi restricţii aplicate stilului de viaţă. Practica datează din perioada freudiană, când homosexualitatea era considerată patologică. În prezent, homosexualitatea a fost scoasă de Asociaţia Americană de Psihiatrie de pe lista bolilor mintale, iar terapia de conversie este considerată ineficientă, periculoasă şi chiar mortală. Tentativele de 'vindecare' a homosexualităţii pot duce la anxietate, depresie şi suicid, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel