Ministrul Justiției și șeful CSM au mers la ambasada SUA. Dumbravă (CSM): Nu știu nimic

cazanciuc butcher bordea
cazanciuc butcher bordea

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, și noul președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Adrian Bordea, s-au deplasat, joi, la sediul ambasadei Statelor Unite la București, transmit Antena 3 și Digi 24. Horațiu Dumbravă, membru al CSM, spune că nu are cunoștință despre întâlnirea dintre reprezentanții justiției române și diplomații SUA, dar precizează că în ultimii doi ani s-a creat protocolul ca după schimbarea conducerii Consiliului, noii șefi să aibă întrevederi cu ambasadorii stabiliți la București și cu mass-media.

La solicitarea Mediafax, misiunea diplomatică a SUA la București a  confirmat că Duane Butcher s-a întâlnit cu ministrul Justiției și cu liderii CSM, fără a oferi detalii despre scopul întrevederii. La întâlnire ar fi participat și vicepreședintele CSM, Gheorghe Muscalu, care însă declara astăzi, pentru evz.ro, că ambasada SUA a trimis o invitație forului juridic, "dar nu știu exact când va avea loc, undeva săptămâna viitoare, ori la Ambasadă ori aici la Consiliu".

Întâlnirea de la sediul ambasadei SUA are loc cu o zi înainte ca asistentul secretarului se Stat al SUA, Victoria Nuland, să ajungă la București, într-o vizită oficială care are pe agendă discuții despre "statul de drept".

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Horațiu Dumbravă, membru al CSM, a spus că nu are informații despre întâlnirea președintelui Consiliului și a ministrului Justiției cu diplomații americani. "Nu știu nimic. Nu am cunoștință", a precizat Dumbravă.

Magistratul a explicat că "de când s-a constituit noul CSM - și anul trecut, și acum 2 ani - de fiecare dată s-a întâmplat la fel și probabil se va întâmpla acum. Există întâlniri atât cu mass-media, o conferință de presă, cât și cu ambasadorii SUA și cu cei ai statelor europene".

Citește șiCazanciuc confirmă vizita la ambasada SUA, nu și conținutul discuțiilor

Statele Unite ale Americii nu mai au de aproape un an ambasador la București, cel mai înalt reprezentant al Washingtonului fiind în prezent Duane Butcher, însărcinatul cu afaceri.

Ambasada SUA a avut o reacție foarte fermă la finalul anului trecut, după ce deputații au adoptat controversatele modificări la Codul Penal, care îi scot pe parlamentari și pe șeful statului din definiția funcționarului public. Diplomații americani considerau evoluțiile legislative drept “un pas înapoi” pentru România.

În ședința CSM de luni, judecătorul Adrian Bordea a fost ales președinte al instituției, în timp ce procurorul Gheorghe Muscalu a fost votat vicepreședinte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel