Urmărește emisiunea live


Ministrul Intotero, întâlnire cu comisari europeni. România, apreciată pentru ce face

Intotero
Intotero

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a avut la Bruxelles, în perioada 21-22 martie 2019, întâlniri de lucru cu comisarul european pentru Securitatea Uniunii, Julian King și cu comisarul european pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, Marianne Thyssen, cu sprijinul Reprezentanței Permanente a României la Uniunea Europeană.

În cadrul discuțiilor au fost apreciate eforturile României ca deținător al președinției rotative, precum și evenimentele organizate de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, care au adus tematici legate de diaspora pe agenda europeană.

Combaterea fake news

În cadrul discuțiilor cu comisarul pentru Securitatea Uniunii, Julian King, ministrul Natalia-Elena Intotero s-a referit la combaterea fenomenului dezinformării (fake news) și a prezentat inițiativele prin care ministerul își propune să aducă în atenție această temă prioritară la nivel european. Alte teme de pe agenda întrevederii au fost combaterea traficului de persoane și campania „Informare acasă! Siguranță în lume!" derulată de MRP, precum și comunitatea românească din Marea Britanie în contextul Brexit.

La întâlnirea de lucru cu comisarul pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, temele abordate au fost preocuparea României, dar și a guvernelor din alte state membre, de a readuce în țară o parte din forța de muncă aflată în prezent în țări din Uniunea Europeană, altele decât cele de origine, fenomenul de „migrație a creierelor", precum și necesitatea ca cetățenii europeni care au reședința în alte state să aibă drepturile și obligațiile ce le revin din statutul de rezidenți ai acelor țări.

Felicitări pentru autoritățile române

Comisarul Marianne Thyssen a felicitat autoritățile române pentru activitatea depusă de la preluarea Președinției rotative. De asemenea, înaltul oficial european s-a referit la eforturile de a spori mobilitatea echitabilă a forței de muncă în Europa. A fost evocată, de asemenea, necesitatea unei mai bune cooperări între statele membre și a unei mai bune informări a angajatorilor și a angajaților, deopotrivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel