Ministrul francez al apărării vizat de atacul de la Kabul

Gerard Longuet
Gerard Longuet

Ministrul francez al apărării, Gerard Longuet, a fost, luni, ţinta unui atac lansat în interiorul Ministerului Apărării de la Kabul, în care şi-au pierdut viaţa cel puţin petru persoane, au indicat surse talibane, citate de AP şi AFP.

Un afgan îmbrăcat în uniformă al armatei afgane a deschis focul luni, în clădirea oficială, omorând cel puţin patru persoane.  Mişcarea talibană a revendicat acţiunea, afirmând că insurgenţi infiltraţi în minister corelat-o cu vizita ministrului apărării francez, care urma să întâlnească în sediul ministerului oficialităţi afgane, transmite Agerpres.

„Motivul celui mai recent atac este invadarea Afganistanului de armata franceză“, în cadrul coaliţiei internaţionale conduse de SUA şi NATO, a declarat purtătorul de cuvânt taliban Zabihullah Mujahid. Surse franceze au explicat că Gerard Longuet nu se afla în clădirea oficială în timpul atacului.

Atacatorul au deschis focul asupra celorlalţi militari, dar a fost împuşcat mortal, a indicat un purtător de cuvânt militar afgan. Imediat în zonă au fost trimise întăriri, iar accesul ziariştilor a fost blocat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel