Ministrul Finanțelor, luat la rost: Mă întreabă mama când cresc pensiile

Foto: gov.ro
Foto: gov.ro

Ministrul Finanțelor a vorbit despre majorarea pensiilor.

Întrebat dacă mai există spațiu fiscal să mai fie majorate pensiile, poate la jumătatea anului, ajutate cu inflația. Chiar dacă a venit BNR cu o previziune sumbră, peste 11% inflție, dacă Guvernul nu va face nimic

"Cel mai important în momentul acesta este să luăm măsuri în care să stopăm această situație de creștere a inflației, pentru că practic vrei sa ajungi la menținerea puterii de cumpărare sau compensarea pierderii de cumpărare. Deja suntem într-un derapaj, o pierdere de putere de cumpărare. Am reușit să aducem o ajustare, o creștere ușoară a punctului de pensie la începutul anului pentru că acela era spațiul fiscal. Nu vreau să spun sau să promit lucruri care nu se vor întâmpla.

Trebuie să facem loc pentru multe alte posibilități. Pentru investiții, cheltuieli sociale, pentru acoperirea și compensarea facturilor.", a declarat Adrian Câciu.

Există speranța că ar putea să mai fie ajustate pensiile anul acesta?

"Nu vreau să spun acum, ce pot să spun acum este că pentru asta luptăm acum, pentru oameni. Mă întreabă și mama mea, poate demnitarii par că sunt ne-empatici, este încă un motiv în plus, dar nu pentru că mă întreabă mama mea, ca în fiecare zi să nu faci altceva decât să te duci și să participi la un mix de soluții.", a mai spus ministru de Finanțe.

VEZI ȘI: Vîlceanu, despre creșterea pensiilor: ”Pur și simplu cred că bugetul României atât a putut în acest an, 10%”

Va fi o CREȘTERE de SALARII și PENSII chiar în 2022? Premierul Ciucă, gata să meargă la Bruxelles cu Budăi

Premierul Nicolae Ciucă afirmă că a avut discuții cu ministrul Marius Budăi, cu liderii coaliției de guvernare, iar acordul a fost să prezinte - și a prezentat- discuțiile avute la Comisia Europeană, când a avut loc întâlnirea cu von der Leyen. ”Este foarte corect că-n interiorul documentelor de referință nu este trecută o dată anume pentru a negocia sau a renegocia anumite capitole sau puncte din PNRR. În schimb, discuția a fost de următoarea manieră: haideți să vedem în primii doi ani, concret, ce s-a realizat, după care putem să discutăm în funcție de modul în care a început și s-a derulat programul în acest timp.” a spus premierul, afirmând că vor avea timp de modificări, după acești doi ani, până la finalul lui 2026. ”Îi înțeleg foarte bine pe domnul ministru” a mai afirmat prim-ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel