Virgil Popescu: Instituţiile responsabile vor da sancţiuni drastice celor care încalcă legea

Virgil Popescu (Guvernul României)
Virgil Popescu (Guvernul României)

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că instituţiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă în legătură creşterea preţurilor la carburanţi şi vor da sancţiuni drastice celor care încalcă legea.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că instituţiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă în legătură creşterea preţurilor la carburanţi şi vor da sancţiuni drastice celor care încalcă legea.

"ANAF, ANPC şi Consiliul Concurenţei au demarat investigaţiile pentru a lua măsurile necesare de stopare a oricăror practici ilegale, abuzive, care nu au nicio justificare reală economică. De dimineaţă am participat la întâlnirea convocată de prim ministrul Nicolae Ciucă pentru a analiza cauzele care au dus la creşterea nejustificată a preţurilor la carburanţi. Au mai participat ministrul Economiei, Florin Spătaru, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, preşedintele ANPC, Horia Miron Constantinescu, preşedintele Consiliul Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, şi preşedintele ANAF, Mirela Călugăreanu. Instituţiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă şi vor da sancţiuni drastice celor care încalcă legea. Totodată, nu există motive de îngrijorare, avem stocuri suficiente de produse petroliere pentru a se asigura livrările către clienţi", a scris Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.

VEZI ȘI: Spătaru: Responsabilii de specula creată prin creşterea preţurilor la pompă vor răspunde pentru practici comerciale incorecte

Ministrul Economiei, Florin Spătaru,  a declarat că cei responsabili de specula creată miercuri seara prin creşterea preţurilor la pompă, la benzinării, vor răspunde pentru practici comerciale incorecte.

"Cei responsabili de specula creată ieri seară prin creşterea preţurilor la pompă, la benzinării, vor răspunde pentru practici comerciale incorecte! Am dispus constituirea de echipe de control din partea ANPC care, astăzi (joi, n.r.), vor merge să-i verifice pe toţi furnizorii de combustibil care au creat ieri panică în rândul consumatorilor din cauza creşterii artificiale/speculative, în unele benzinării, a preţului la motorina şi benzină. În plus, verificările vor viza şi modul în care a fost comercializat combustibilul, având în vedere imaginile care au circulat în mediul online care au surprins persoane ce depozitat benzina sau motorina, cumpărată de la pompă, în diverşi recipienţi de plastic. Obligaţia operatorilor economici este să presteze numai servicii care nu afectează viaţa, sănătatea sau securitatea consumatorilor ori interesele economice ale acestora (OUG 21/1992 privind protecţia consumatorilor, art. 7) . Echipele de control ale ANPC vor defăşura verificări comune cu ANAF", a transmis Florin Spătaru pe pagina sa de Facebook.

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, joi dimineaţa, cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi ministrul Economiei, Florin Spătaru. La şedinţa de la Palatul Victoria au participat preşedintele ANPC, Horia Miron Constantinescu, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, şi preşedintele ANAF, Mirela Călugăreanu, a informat Biroul de presă al Guvernului.

"Nu voi permite nimănui să profite de această situaţie"

"Statul român are obligaţia de a-şi proteja cetăţenii, de a proteja economia, mai ales în această perioadă complicată provocată de invazia militară rusă în Ucraina. Nu voi permite nimănui să profite de această situaţie, pentru ca din lăcomie sau orice alte motive să încerce să destabilizeze economia ţării şi viaţa cetăţenilor. Instituţiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă şi vor da sancţiuni drastice celor care încalcă legea", a declarat prim-ministrul, la Palatul Victoria. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel