Ministrul Energiei, cerere de demisie

Victor Grigorescu, ministrul Energiei
Victor Grigorescu, ministrul Energiei

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) a avut o întalnire de lucru cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu, căruia i-a prezentat riscurile, ameninţările şi vulnerabilităţile ce urmează să se manifeste şi să creeze instabilitate majoră în sistemul energetic naţional.


CNMR i-a prezentat ministrului Energiei, în cadrul aceleeaşi întâlniri, o serie de măsuri ce trebuiau luate într-un timp foarte scurt pentru a evita aceste probleme, conform AID.

Astfel, vicepreşedintele CNMR şi preşedintele Confederaţiei Sindicale Naţionale MERIDIAN, Ion Popescu, i-a propus ministrului Grigorescu, la acea dată, următoarele măsuri:

1. Efectuarea deîndată a unui audit în cadrul Companiei Naţionale a Huilei (CNH) şi prezentarea în mod public a concluziilor, precum şi luarea de măsuri imediate atât de redresare a acestuia în baza concluziilor, cât şi de pedepsire a vinovaţilor.

2. Realizarea mixului energetic uraniu/cărbune.
Până astăzi nu există din partea ministrului Energiei o comunicare publică din care să rezulte punerea în practică a acestei propuneri. Mixul energetic reprezintă promovarea independenţei energetice a României prin exploatarea resurselor proprii (uraniu şi cărbune românesc). O astfel de măsură conduce şi la o reducere substanţială a corupţiei din sistemul energetic naţional prin tăierea pârghiilor de intermediere a resurselor aduse din import.

3. CNMR l-a prevenit la 11 ianuarie a.c. pe ministrul Grigorescu asupra riscurilor ce vizează tensiuni sociale ridicate în sistemul energetic minier, vicepreşedintele CNMR, Ion Popescu, avertizând ministrul Energiei că aceste riscuri sunt iminente, iar măsurile prezentate mai sus sunt unele urgente şi dacă nu vor fi puse în practică, există persoane ce vor începe destabilizarea României.

În baza celor prezentate mai sus, datorită permiterii unor situaţii de instabilitate majoră create în sistemul energetic naţional, CNMR cere demisia ministrului Energiei, Victor Grigorescu.

Ministrul Energiei, afaceri cu offshore

În declaraţia de avere apare că Victor Vlad Grigorescu a vândut bunuri către o firmă înregistrată în insulele britanice Turks&Caicos. Ministrul susţine că a fost o singură tranzacţie într-un contract confidenţial, în 2014, în urma căreia a plătit statului roman impozit pe venit de 16 la sută. 

Victor Vlad Grigorescu scrie în declaraţia de avere că, în 2014, a încasat aproape 555.000 de lei, adică 124.000 de euro, din vânzarea unor bunuri mobile către firma offsore Impact Sales, înregistrată în insulele britanice Turks&Caicos. Poate fi vorba despre acţiuni, bijuterii, opere de artă sau maşini. În acelaşi an, a încasat şi alte sume din vânzarea unor bunuri imobile. Însă, în declaraţia de avere nu este precizată sursa, deşi declaraţia de avere o cere expres.

Ministerul spune că a fost o singură tranzacţie în 2014, în urma căreia a achitat impozit pe venit de 16%, dar nu a precizat cui sau ce anume a vândut din cauză că tranzacţia s-a făcut într-un contract cu clauze de confidenţialitate.

Jurnaliştii de la România Liberă au încercat să dea de urma acestui offshore, Impact Sales, însă informaţiile sunt extrem de puţine. Unele site-uri destinate oamenilor de afaceri arată că firma are legătură cu tranzacţionarea şi comercializarea de propilenă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel