Ministrul Educaţiei vrea să aducă copiii de la 5 ani la școală

gradinita
gradinita

Remus Pricopie, ministrul Educaţiei, susţine că toţi copiii de 5 ani ar trebui să meargă la grădiniţă, la grupa mare, înainte de clasa pregătitoare, propunere pe care o va prezenta Parlamentului în următorii doi ani.

„Ideea e să aduci copilul la şcoală cât mai devreme. Voi merge în Parlament, dar nu acum, să cer modificarea momentului în care copii sunt obligaţi să meargă la şcoală. Am avut 7 ani, am coborât la 6. Sunt state în UE în care au obligativitatea de a merge nu la şcoală, ci la grădiniţă, de la 4 ani. Probabil în maximum doi ani ar trebui să ne ducem în Parlament şi să spunem: e obligatoriu să fii la grădiniţă la 5 ani şi să participi la grupa mare, după care să mergi la grupa pregătitoare. E o măsură corectă pentru sistem, pe care trebuie s-o adoptăm gradual”, a explicat Pricopie în cadrul emisiunii „Kilometrul 0”, de la Digi24.

Despre introducerea clasei pregătiroare de Daniel Funeriu, Pricopie a spus că aceasta a apărut  „peste noapte”. „Ceea ce n-a fost corect la clasa pregătitoare a fost asumarea proiectului ca individual şi de a-l introduce peste noapte. Trebuie să iei măsuri treptat, pentru a nu bulversa”, a declarat actualul ministru al Educaţiei. Ore de sport introduse gradual În legătură cu introducerea celor patru ore de sport în şcoală, începând cu clasa zero, dintre care două de mişcare, ministrul Educaţiei a precizat că acestea vor fi introduse gradual, pentru a acorda timp pregătirii cadrelor didactice, dar şi pentru asigurarea structurii necesare în şcoli. „La clasele V – VIII şi IX - XII, cele patru ore vor fi introduse gradual. Din 2013-2014, de la V – VIII, apoi IX - XII, pentru că nu avem suficiente săli de sport. În paralel, va trebui o măsură de pregătire a cadrelor didactice, dar şi de asigurare a structurii”, a explicat Pricopie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel