Ministrul de Externe: Voi solicita un raport cuprinzător despre stadiul pregătirii alegerilor prezidenţiale în străinătate

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunţat că, în cursul zilei de marţi, va solicita un 'raport cuprinzător' asupra stadiului pregătirii pentru alegerile prezidenţiale în străinătate.

'Voi solicita, în ora care urmează, prezentarea urgentă de către responsabilii din Centrala ministerului, care au lucrat pe acest dosar, a unui raport cuprinzător asupra stadiului pregătirii alegerilor prezidenţiale în străinătate, potrivit competenţelor Ministerului Afacerilor Externe', a declarat Aurescu, la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Afacerilor Externe.

Şeful diplomaţiei române a precizat că doreşte o evaluare şi din partea şefilor de misiuni diplomatice şi consulare pe acest subiect, inclusiv eventuale riscuri şi vulnerabilităţi. 'De asemenea, voi solicita şefilor de misiuni diplomatice şi consulare să trimită rapid o evaluare din perspectiva lor a stadiului pregătirii şi eventualele riscuri şi vulnerabilităţi.

În funcţie de aceste evaluări vom vedea dacă şi ce se mai poate face, în limita competenţelor ministerului şi la nivel de Guvern, în acest stadiu foarte apropiat de momentul alegerilor, ţinând seama de constrângerile prevederilor legale', a adăugat ministrul Afacerilor Externe. Vineri începe votul în diaspora pentru alegerea preşedintelui României. Românii din străinătate vor putea vota vineri, sâmbătă şi duminică la fiecare tur de scrutin (8, 9 şi 10 noiembrie - primul tur şi 22, 23 şi 24 noiembrie - al doilea tur). De asemenea, românii din diaspora au avut posibilitatea să îşi exercite dreptul de vot şi prin corespondenţă, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel