Ministrul Culturii vrea o întâlnire cu Firea

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că o întâlnire cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, ar fi necesară pentru explicarea importanţei evenimentelor culturale într-un oraş.

'Eu, în orice caz, intenţionez ca această întâlnire să aibă loc. Şi o să explic, poate mai în detaliu, de ce. Pentru că eu cred că procesul capitalelor culturale a lansat în România, în fine, ideea că e necesar ca orice mare oraş să aibă o strategie culturală care e o strategie de dezvoltare. Pentru mine, întâlnirea cu doamna primar Firea e legată de explicarea acestei dimensiuni a importanţei evenimentelor culturale într-un oraş. Şi, mai ales, de explicarea felului în care se întâlneşte sistematizarea oraşului cu modul în care există evenimentele, în care instituţiile culturale se înscriu în acest circuit şi de ce ele produc calitatea vieţii. Cred că acesta e un subiect foarte puţin tratat, el a fost relansat acum, odată cu competiţia pentru capitalele culturale. Multe din oraşe nici măcar nu îşi puneau problema că trebuie să aibă o strategie culturală. Ele considerau că trebuie să aibă o strategie de dezvoltare urbană separată de strategia culturală', a declarat Şuteu, întrebată despre o eventuală întâlnire cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Ea a catalogat drept 'crucială' reintroducerea noţiunii de dezvoltare culturală ca o 'noţiune a dezvoltării strategice într-un oraş cum e Bucureştiul'.

'Ministerul Culturii nu e un organizator de eveniment, dar este un arhitect al modului în care cultura are importanţă strategică', a adăugat Corina Şuteu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel