Ministrul Apărării, Gabriel Leș: Veste EXCELENTĂ din partea SUA

 Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, afirmă că măsura anunţată de Administraţia SUA de creştere semnificativă a fondurilor alocate Iniţiativei pentru Reasigurarea Europeană (European Reassurance Initiative/ERI) reprezintă o "veste excelentă" pentru aliaţii europeni. Astfel se creează oportunităţi majore de intensificare a cooperării bilaterale România-SUA. 

"Creşterea semnificativă a fondurilor alocate Iniţiativei pentru Reasigurarea Europeană (European Reassurance Initiative/ERI) anunţată de Administraţia SUA în propunerea de buget pentru anul fiscal 2018 este o veste excelentă pentru aliaţii europeni. (...)Prin sporirea resurselor financiare ce vor putea fi alocate cooperării sub egida ERI, SUA fac dovada solidităţii legăturii transatlantice şi creează oportunităţi majore intensificării cooperării noastre bilaterale", a scris Gabriel Leş într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

Ministrul apărării subliniază că parteneriatul strategic România-SUA pentru secolul XXI a permis dezvoltarea unor relaţii bilaterale robuste, pe paliere multiple, care au contribuit direct şi semnificativ la consolidarea capacităţii de apărare a ţării noastre şi la întărirea securităţii la Marea Neagră. 

"Implementarea şi operarea Facilităţii Sistemului de Apărare împotriva Rachetelor Balistice de la Deveselu, dezvoltarea hub-ului intermodal din Baza militară "Mihail Kogălniceanu", programul complex de exerciţii bilaterale şi multinaţionale, inclusiv cu participarea unor aliaţi şi parteneri, în vederea creşterii interoperabilităţii trupelor, sunt toate exemple de materializare a parteneriatului strategic româno-american", reaminteşte Leş, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel