Ministrul Solidarității, acuzat de hărțuire sexuală se apără: Imposibil, sunt invalid

Damien Abad, ministrul francez al Solidarității
Damien Abad, ministrul francez al Solidarității

Controversa explodează în Franța, după ce, la câteva zile de la preluarea mandatului, unul dintre miniștrii desemnați de Emmanuel Macron a fost acuzat de viol de către două femei.

Acuzațiile au fost respinse de noul ministru Damien. Într-un interviu acordat Médiapart, același ziar care a publicat acuzațiile, politicianul a asigurat că toate relațiile sexuale pe care le-a avut în timpul vieții au fost consensuale, adăugând că actele descrise de femei sunt „pur și simplu imposibile pentru el... fără ajutor din exterior” din cauza handicapului său.

Noul ministru al Solidarității suferă de artrogripoză, o boală rară care blochează articulațiile și reduce mobilitatea.

Faptele nu s-ar fi întâmplat recent, ci în urmă cu aproximativ zece ani (în 2010 și 2011). Prima plângere a fost depusă în 2012. Femeia care îl acuză a declarat că în 2010 a căzut inconștient după ce a băut un pahar cu Abad într-un bar din Paris.

Potrivit relatării sale, cei doi se întâlniseră la o nuntă. A doua zi după acea băutură, s-a trezit într-o cameră de hotel în lenjerie intimă lângă bărbat, amețită și simțindu-se „drogată”.

A doua acuzație a venit în 2017 pentru fapte care datează din 2011. Această a doua femeie l-a acuzat pe ministru că ar fi întreținut relații sexuale în care ar fi efectuat practici neconsensuale. Potrivit Médiapart, ancheta asupra acestor evenimente a fost închisă fără alte măsuri, potrivit Europa Today.

2. -imagine fara descriere- (damien-abad-2_36316600.jpg)

Descriere FOTO: Damien Abad, ministrul francez al Solidarității

Între timp, cererile de demisie din opoziție se înmulțesc

Invitat la France Inter, Olivier Faure, prim-secretar al Partidului Socialist, i-a cerut lui Abad să părăsească guvernul. "Trebuie să luăm decizii dificile, dar care să le permită femeilor și lui Damien Abad să fie auzite. Sunt semnale clare de dat", a început ea.

Și a continuat: „Dacă aș fi primul ministru, i-aș spune lui Damien Abad: „Nu am niciun motiv anume să cred că femeile mint, pentru că nu văd motivele pentru care fac asta. Cuvântul femeilor trebuie respectat. Deci, în așteptarea unei hotărâri judecătorești, sper că nu mai sunteți încă în guvern.”

Julien Bayou, secretarul național al Verzilor, a declarat pentru „Dimanche en politique” la France 3 că ministrul nu ar fi trebuit să fie numit niciodată: "Din ce am înțeles, atitudinea lui față de femei este un secret al lui Pulcinella. Rog procurorul să acționeze, pentru a demara o anchetă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel