Ministru palestinian, ucis în Cisiordania: "Israelul va plăti pentru această crimă"

cisiordania
cisiordania

Ministrul palestinian pentru așezări, Ziad Abu Ein, a murit după o altercație cu soldații armatei israeliene desfășurată în Turmus Iya (Cisiordania). Relatările palestinienilor spun că ministrul, membru au Autorității Palestiniene, s-a prăbușit după ce a fost fost lovit în piept de un soldat. Premierul Palestiniei, Mahmoud Abbas, a numit incidentul "barbaric".

Circumstanțele morții ministrului sunt neclare, singurele informații provenind din canale palestiniene. Abu Ein ar fi fost lovit în piept de un soldat după care transportat la spital, acolo unde a decedat. Oficialul palestinian era bolnav, dar nu se știe dacă sănătatea sa precară a jucat vreun rol în moartea ministrului.

Premierul Abbas a declarat că se vor lua "măsurile necesare" după finalizarea investigației privind moartea ministrului. El a decretat trei zile de doliu în Palestina.

Ministrul de Externe al Palestiniei, Riyad Al-Maliki a  spus că Israel va plăti pentru această "crimă".

Confruntări violente între evrei și palestinieni au apărut în cursul nopții. Israelienii i-au acuzat pe palestinieni că au furat un cal, în timp ce palestinienii susțin că israelienii au aruncat cu pietre în mașini și au distrus arbori de măslin. IDF (Forțele de Apărare ale Israelului) au intervenit pentru a calma disputa.

Franța, recunoaștere simbolică a Palestinei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel