Ministru palestinian, arestat în Israel. Cresc tensiunile între cele două state

Leul, un simbol al Ierusalimului încă din vremuri străvechi
Leul, un simbol al Ierusalimului încă din vremuri străvechi

Ministrul palestinian pentru Afacerile Ierusalimului a fost arestat în Israel. Fadi al-Hadami este acuzat de încălcarea legii care interzice orice activitate politică desfăşurată de Autoritatea Palestiniană în Ierusalim. 

Ministerul palestinian pentru Afacerile Ierusalimului a informat, prin intermediul unui comunicat, că polițiștii au percheziționat locuința ministrului și l-au reținut ulterior. Autoritatea Palestiniană descrie arestarea lui Hadami ca fiind parte a unei „campanii de hărțuire", scrie Mediafax. 

„Acesta este interogat de către ofițerii de poliție", a informat Micky Rosenfeld, purtătorul de cuvânt al Poliției, care a refuzat să ofere informații suplimentare despre acest caz.

Palestina acuză Israelul de hărţuire

Potrivit Associated Press, și Adnan Ghaith, guvernatorul palestinian al Ierusalimului de Est, este anchetat pentru aceeași faptă.

Mișcarea Fatah, a președintelui Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, a condamnat arestarea oficialului și a informat că decizia autorităților israeliene de a-l reține pe acesta face parte din acțiunile Israelului de a menține controlul asupra întregului Ierusalim, nepermițând activitatea niciunui oficial palestinian în oraș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel