Ministru Guvern: Deschidem dialogul între autorități și ONG-uri

Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social (MCPDS) sprijină un dialog constructiv cu organizaţiile neguvernamentale, astfel încât experienţa acestora să poată fi pusă la dispoziţia autorităţilor publice atunci când se ia o decizie, a declarat ministrul Gabriel Petrea, la finalul unei întâlniri pe care a avut-o cu reprezentanţii principalelor ONG-uri din judeţul Hunedoara. 

"Ministerul pe care îl conduc este unul care deschide calea dialogului între ONG-uri şi autorităţile publice şi vreau ca acest dialog să fie din ce în ce mai activ", a spus ministrul Gabriel Petrea. 

În opinia acestuia, colaborarea autorităţilor publice cu ONG-urile trebuie să se desfăşoare într-o relaţie de parteneriat, într-un dialog constructiv. 

'Îmi doresc foarte mult ca toată expertiza pe care o adună ONG-urile să fie pusă la dispoziţia autorităţilor publice, astfel încât toate deciziile pe care noi le luăm să fie în conformitate cu ceea ce ei (reprezentanţii ONG-urilor, n.r.) îşi doresc sau cu ceea ce ei constată în implementarea proiectelor. Am deschis calea dialogului, aici, în Hunedoara, şi mă bucur că am văzut o colaborare foarte strânsă între autorităţile publice - Consiliul Judeţean şi Prefectură- şi ONG-urile din judeţ", a spus ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social. 

În cadrul discuţiilor purtate cu reprezentanţii ONG-urilor, aceştia au ridicat diverse probleme, începând cu posibilitatea unei bugetări multianuale în cazul unor anumite proiecte şi continuând cu aspecte ce ţin de neclarităţi sau omisiuni legislative. 

De exemplu, reprezentantul Asociaţiei 'Civitas' Deva, Marius Bota, a apreciat că există diferenţe între agenda autorităţilor şi cea a cetăţeanului, menţionând că legislaţia ar trebui să prevadă ca anumite proiecte să se poată pune în practică doar după o consultare cu cetăţenii direct afectaţi. 

"Agenda autorităţilor este, de multe ori, una politică şi nu se întâlneşte cu agenda cetăţeanului", a susţinut Bota. 

La rândul său, ministrul Gabriel Petrea a menţionat că a notat toate aspectele prezentate de către ONG-uri, arătând că va face o analiză a acestora, iar ideile cele mai valoroase vor fi implementate în proiectele viitoare. 

Ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, s-a aflat marţi în judeţul Hunedoara, în program fiind inclusă şi o întâlnire cu reprezentanţii organizaţiilor de pensionari, ce a avut loc la Petroşani. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel