Ministerul Transporturilor anunță că salariile angajaților de la CFR vor crește, iar dimineață, Grindeanu spunea că nu există bani pentru așa ceva

Guvernul României
Guvernul României

Salariile tarifare ale angajaților de la CFR vor crește cu indicele de majorare a prețurilor de consum pentru anul 2022, au anunțat reprezentanții Ministerului Transportului.

Asta după ce, cu câteva ore înainte, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, spunea că dacă salariile ar fi majorate cu 10% impactul ar fi de 1 miliarde de lei, bani care nu există.

„Dacă am mări cu 10% salariile în acest moment, să spunem cu inflația, impactul este de peste un miliard. Aceste resurse nu există. Pe statutul feroviarilor majorările sunt de 40%”, spunea Sorin Grindeanu luni dimineață.

Anunțul măririi salariilor a fost făcut luni după întâlnirea ministrului Sorin Grindeanu cu sindicaliștii CFR. Dimineață, zicea că nu sunt bani pentru majorări salariale

Discuțiile s-au concentrat pe problemele existente în domeniul feroviar, dar și pe situația creată de protestul spontan al unor lucrători din calea ferată.

La finalul discuțiilor, autoritățile au anunțat că salariile vor crește pentru a acoperi inflația.

„Părțile au convenit ca pentru perioada imediat următoare să se agreeze ca și soluție creșterea salariilor tarifare cu indicele de creștere a prețurilor de consum pentru anul 2022, în condițiile aprobării cadrului legal și financiar. Vorbim aici de Legea bugetului de stat și bugetele companiilor feroviare, ca o primă etapă în vederea aplicării Statutului personalului feroviar”, au anunțat reprezentanții Ministerului Transportului.

Totodată părțile s-au angajat să identifice soluții pentru aplicarea Statutului personalului feroviar, sens în care vor fi organizate întâlniri periodice cu privire la situația căii ferate.

VEZI ȘI: Grevă CFR. Grigore Mare (FNFMCV): De aici a plecat supărarea cea mai mare

Grigore Mare, preşedintele Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial Vagoane, a vorbit, pentru cititorii DC News, despre greva de astăzi a feroviarilor. 

1.500 de angajați de la CFR au oprit lucrul luni din cauza salariilor mici și a crizei de personal. Zeci de trenuri au fost oprite, iar traficul feroviar a fost dat peste cap. Grigore Mare, preşedintele Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial Vagoane, a spus care sunt revendicările greviştilor, dar şi care este situaţia după discuţiile purtate cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. 

"Cu toţii cunoaştem faptul că, în România, calea ferată este într-o situaţie deplorabilă. De vreo 30 de ani, toată lumea - mă refer aici la cei care au condus guvernele şi ministerul Transporturilor - a uitat de calea ferată, iar salariaţii s-au cam săturat. Vorbim pe de o parte de lipsa investiţiilor, iar pe de altă parte de salariile de mizerie pe care le au.

Atunci normal că a ajuns cuţitul la os şi au zis 'bine, dacă voi chiar nu vreţi să vă mişcaţi, hai că ne mişcăm noi'. Am discutat la minister, am vorbit cu domnul ministru Sorin Grindeanu (n.r. - ministrul Transporturilor) şi se caută soluţii, fiindcă şi legea este potrivnică şi e nevoie de găsirea căilor cele mai potrivite, să se îndrepte şi legislaţia pentru a crea premisele unei creşteri a salariilor şi, în continuare, a investiţiilor în calea ferată şi mai mulţi bani pentru infrastructura feroviară", a declarat interlocutorul nostru. Vezi aici articolul integral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel