Milioane de păsări, sacrificate din cauza gripei aviare

gripa aviară
gripa aviară

Milioane de păsări sunt sacrificate din cauza gripei aviare.

Ministerul francez al Agriculturii a anunţat joi că un număr total de 2,5 milioane de păsări trebuie sacrificate, în condiţiile în care zona de sud-vest a ţării se confruntă cu mai multe focare de gripă aviară, transmite Reuters.

Aproximativ 1,2 milioane de păsări au fost deja sacrificate, a informat Ministerul francez al Agriculturii, adăugând că alte 1,3 milioane de păsări trebuie sacrificate ca măsură preventivă pentru a evita răspândirea virusului.

Nu este prima dată când se ajunge la o astfel de situație

Este pentru al doilea an la rând când crescătorii de păsări din Franţa sunt nevoiţi să recurgă la o sacrificare în masă a efectivelor lor. Zona de sud-vest a Franţei, faimoasă pentru industria sa de foie-gras, s-a mai confruntat cu focare de gripă aviară care au impus sacrificarea a aproximativ 3,5 milioane de păsări, în principal raţe, în perioada cuprinsă între toamna anului 2020 şi primăvara lui 2021.

Ce este gripa aviară

Gripa aviară este o boală virală foarte contagioasă, care apare în principal la păsările de curte şi la păsările de apă sălbatice. Virusurile gripei aviare sunt virusuri cu patogenitate ridicată sau scăzută (HPAI, respectiv LPAI) în funcţie de caracteristica moleculară a virusului şi de capacitatea acestuia de a provoca boli şi mortalitate la pui.

Ţările care descoperă boli animale periculoase trebuie să avertizeze imediat Organizaţia Mondială pentru Sănătate Animală (OIE) şi să trimită regulat rapoarte de evoluţie

În mod normal, gripa aviară începe să se manifeste toamna, virusul fiind transportat de păsările sălbatice migratoare care vin din Asia în Europa. Ţările care descoperă boli animale periculoase precum pesta porcină africană sau gripa aviară înalt patogenă trebuie să avertizeze imediat Organizaţia Mondială pentru Sănătate Animală (OIE) şi să trimită regulat rapoarte de evoluţie, conform Agerpres.

VEZI ȘI: Franța, mutare în România în conflictul Rusia-Ucraina. Chirieac: E un câștig pentru țara noastră

Putin anunţă manevre de amploare pentru ”contracararea ameninţărilor militare împotriva Rusiei dinspre mări şi oceane”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel