Mii de sticle de tequila care conțineau aproape 10 tone de metamfetamină au fost confiscate în Mexic

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Marina mexicană a confiscat aproape 10 tone de metamfetamină lichidă ascunsă în 11.520 de sticle de tequila care urmau să meargă la export.

Autoritățile au localizat 8.640 de kilograme de droguri cu ajutorul câinilor și a unui sistem de identificare chimică, după ce au percheziționat un container care conținea 960 de cutii și sticle de tequila în portul Manzanillo – un oraș de pe coasta de vest a Mexicului, scrie CNN.

Probele au fost apoi duse la un laborator al marinei pentru analize suplimentare, unde s-a confirmat că sunt metanfetamină, iar drogurile au fost confiscate.

Marina mexicană a capturat deja în acest an peste 114 tone de metamfetamină.

Metanfetamina este un stimulent extrem de dependent, care ia, de obicei, forma unei pulberi sau a cristalelor, deși este adesea dizolvată în soluții pentru a fi mai greu de detectat în timpul transportului, înainte de a fi transformată din nou în cristale pentru consum.

În 2021, peste 32.000 de americani au murit din cauza supradozelor de psihostimulante, în principal metanfetamina, arată datele Centrului pentru Controlul Bolilor din SUA.

Nu este prima dată când autoritățile confiscă metanfetamina ascunsă în astfel de moduri.

Oficialii de frontieră australieni au găsit metanfetamina lichidă în valoare de 1 milion de dolari în globurile de zăpadă în 2019 .

Mai mult, în 2020 oficialii americani de frontieră au găsit metanfetamina lichidă în valoare de aproximativ 266.000 de dolari în rezervorul de benzină al unui camion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel