Mihai Voicu, PNL, după votul în cazul Varujan Vosganian: Parlamentul trebuie eliberat de povara încuviinţării

Un lider liberal consideră că votul senatorilor în cazul fostului ministru al Economiei, Varujan Vosganian, a fost un "incident regretabil" și propune modificarea Constituţiei ca imunitatea parlamentară "să rămână strict în legătură cu activitatea politică a parlamentarului".

Potrivit vicepreședintelui PNL, Mihai Voicu, respingerea de către Senat a cererii de încuviinţare a începerii urmăririi penale în cazul senatorului liberal, Varujan Vosganian, "a fost un incident regretabil".

"Cred că senatorii ar fi trebuit să voteze în favoarea solicitării DIICOT, în cazul nostru, exprimată prin ministrul Justiţiei, aşa cum se procedează, pentru că această cerere de urmărire penală nu reprezintă în nici un caz nici un verdict de vinovăţie, nici unul de nevinovăţie desigur, prezumţia de nevinovăţie funcţionează şi nu Parlamentul este chemat să judece în astfel de situaţii", a declarat, vineri, la RFI, liderul liberal.

Adrian Năstase: Parlamentul și-a exercitat un rol cuprins în Constituție în cazul Varujan Vosganian

Mihai Voicu propune ca la modificarea Constituţiei să se ia în calcul şi problema imunităţii parlamentarilor: "Cu prima ocazie când revizuirea Constituţiei va fi posibilă, când va exista o majoritate în acest sens, cred că Parlamentul trebuie să fie eliberat de această povară. Cred că votul Parlamentului nu trebuie să mai fie cerut în cazul unor astfel de solicitări şi imunitatea parlamentară să rămână strict în legătură cu activitatea politică a parlamentarului, fie că este vorba de declaraţii, fie că este vorba de votul său".

În plus, Mihai Voicu îl acuză pe premierul Victor Ponta de ipocrizie, după ce liderul PSD a criticat pe Twitter votul de joi din Senat în cazul lui Varujan Vosganian, întrucât "fără contribuţia consistentă şi esenţială a majorităţii, a Partidului Social Democrat, votul de ieri nu ar fi fost posibil". 

Georgiana Hossu, DIICOT, după votul din Senat în cazul Varujan Vosganian: Cercetările vor continua

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel