Migrena cu aură. Semnele care îți indică această problemă de sănătate

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Migrena cu aură reprezintă o afecțiune care afectează tot mai multe persoane.

Migrena cu aură este o tulburare caracterizată prin episoade recurente de simptome neurologice localizate reversibile, care se agravează de obicei în 5 până la 20 de minute și nu durează mai mult de 60 de minute. „Aura” este un termen prin care medicii înțeleg tulburări de vedere. Pot fi linii, lumini, pete, pâlpâire. În cazuri severe, pierderea vederii. Toate manifestările sunt reversibile.

De asemenea, pot apărea tulburări senzoriale. O persoană simte că are pielea de găină și parca ceva se târăște peste corp. De asemenea, simte furnicături, pot exista zone de amorțeală. Toate acestea sunt și reversibile. Se pot manifesta tulburări de vorbire, care trec și ele odată cu atacul.

Migrena cu aură. Cum se manifestă un atac

În 73% dintre atacurile de migrenă cu aură, durerea de cap nu începe după sfârșitul aurei, ci în timpul aurei în sine și poate fi însoțită de alte simptome de migrenă, greață (51%), fotofobie (88%) și fonofobie ( 73%). Se întâmplă să se dezvolte o migrenă de panică. Complicațiile sale sunt frica, anxietatea, amețelile și altele.

Migrena cu și fără aura este aceeași. O persoană simte o durere pulsantă, de obicei într-o jumătate a capului. Adesea se concentrează în globul ocular. Durerea este agravată de mișcare, stimuli sonori și lumini.

Poate dura de la 4 ore la 3 zile. În acest moment, este imposibil să duci o viață normală. O persoană vrea să fie lăsată singură într-o cameră întunecată și răcoroasă, să înghețe, să se ascundă sub o pătură. De obicei, pacienții descriu durerea ca „explozie”, „ruptură”, „pe cale să izbucnească”, „fiecare sunet este ca un ciocan pe cap”. Și chiar și după atac, consecințele persistă. Persoana este apatică, este obosită și ruptă de viață. Nu vă puteți recupera într-o zi după un atac de acest tip.

Care sunt principalele diferențe dintre afecțiuni. Cum îți dai seama că suferi de această boală

Migrena fără aură se numește „clasică”. Afectează aproximativ 80% dintre pacienți. O migrenă fără aură apare cu durere pulsantă la un moment dat. Nu este precedat de tulburări vizuale, auditive, vertij sau senzoriale. Uneori oamenii nici nu-și dau seama că este o migrenă și cred că au doar o durere de cap. Din acest motiv, pacienții nu merg la medic, ceea ce este plin de consecințe.

Aveți migrenă fără aură dacă există episoade de durere. Atacurile durează de la 4 la 72 de ore dacă nu se iau medicamente. Durerea este pulsantă, centrată pe o parte a capului. Fruntea, gâtul și apoi fața sau spatele capului pot durea. Cu orice activitate fizică, durerea devine mai puternică. O persoană poate să se simtă rău, există o frică de lumină, sunete, voci. De asemenea, pot apărea bube în cap.

Cu o aură alungită, simptomele pot persista până la o săptămână. De exemplu, vizual, auditiv, vorbire. Aceasta este o aură normală, dar durează mai mult decât cea clasică. Aura este experimentată de aproximativ 20% dintre pacienți. Dar doar câțiva spun că se întâmplă la fiecare atac.

Cel mai tipic simptom în timpul unui atac de migrena cu aură sunt tulburările vizuale. Mai rar, tulburări ale organelor de simț. Simptomele aurei sunt împărțite în pozitive și negative. În primul caz, se simte ceva, iar în al doilea, câmpurile vizuale cad sau mâinile se amorțesc. O altă proprietate a aurei este dinamismul. Adică, o creștere treptată a simptomelor și apoi scăderea treptată a acestora, conform BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel