Migrație. Viktor Orban: Este cea mai mare AMENINȚARE pentru Europa

 Migraţia reprezintă cea mai mare ameninţare pentru viitorul Europei, care ar trebui protejat, a declarat marţi, la Viena, premierul ungar Viktor Orban, după o întrevedere cu cancelarul austriac Sebastian Kurz, relatează MTI. 

'Există o cultură şi un mod de viaţă creştine pe care noi am vrea să le protejăm', a afirmat Orban într-o conferinţă de presă, subliniind nevoia de a păstra identitatea şi fundamentele creştine ale Europei. 

De asemenea, a mai spus Orban, regimul Schengen poate fi protejat 'dacă vrem să îl protejăm'. El a subliniat că frontierele externe ale spaţiului Schengen ar trebui să rămână închise, iar cele interne ar trebui menţinute deschise. 

Mecanismul de distribuire a refugiaţilor în toate statele membre ale Uniunii Europene pune în pericol zona Schengen, a mai spus premierul ungar, relatează DPA. 

'Acest mecanism de distribuire (a refugiaţilor) corodează Schengen' şi forţează ţări care sunt deja împovărate cu protecţia graniţelor externe ale UE să accepte refugiaţi, a adăugat Orban. 

Cancelarul Austriei, despre frontierele europene

La rândul său, cancelarul Kurz a declarat că 'o Europă fără frontiere interne ... va funcţiona numai dacă există frontiere externe adecvate'. 

Cancelarul austriac Sebastian Kurz, care a condus partidul său conservator către victorie la alegerile legislative din octombrie, a format la sfârşitul anului trecut o coaliţie de guvernare cu Partidul Libertăţii (FPOe, antiimigraţie), făcând din Austria singura ţară din vestul Europei cu un partid de extremă dreapta în guvern, notează Reuters. 

Sebastian Kurz a adoptat o linie dură privind imigraţia în timpul campaniei electorale, după ce Austria a acceptat o cotă de solicitanţi de azil proporţional mai mare decât alte ţări ale UE. Viena a primit în anul 2015 circa 90.000 de persoane care au sosit în ţară prin Grecia şi Balcani în momentul de vârf al crizei migraţiei, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel